Цветанов: Несериозно е да говориш за смяна на модела, а да те няма в Народното събрание

Снимка: бТВ

Не може да говориш за смяна на модела и системата на управление на държавата, а в следващия момент да те няма в парламента, където е мястото да зададеш важните актуални въпроси към властта. Това говори единствено за несериозност от страна на депутатите от опозицията и за абдикиране от задълженията им. Това коментира председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти в Горна Оряховица.

Цветан Цветанов увери, че на извънредното пленарно заседание във вторник кворум ще има. Той изрази своето учудване, че именно в петък опозицията е решила да саботира работата на Народното събрание при положение, че именно в този ден се провежда парламентарният контрол, по време на който могат да се задават въпроси към изпълнителната власт.

Председателят на ПГ на ГЕРБ изтъкна, че държавата е стабилна, доходите на гражданите непрекъснато се увеличават, има почти нулев дефицит, а в бюджета за следващата година са заложени повече средства във всички сектори. „Всякакви съпоставки с времената, когато управляваше кабинетът Орешарски, са напълно несъстоятелни“, категоричен бе Цветанов.

По думите на Цветан Цветанов по време на управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов винаги е имало воля за борба с престъпността и корупцията. „Ние многократно сме получавали високи оценки от нашите европейски партньори именно заради това“, обясни той и благодари на коалиционните си партньори, че винаги са давали своята пълна подкрепа на специализираните органи при разследването и разкриването на престъпна дейност и корупционни схеми в държавното управление.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK