БСП изключи от партията ексмладежкия си лидер в Гърмен, преминал в ГЕРБ

Корнелия Нинова, снимка: infomreja.bg

Бившият председател на младежката организация на БСП в Гърмен Веселин Камбуров е изключен от партията, съобщи на пресконференция депутатът от Коалиция за България в Пиринско и говорител на социалистите Корнелия Нинова. За първи път прилагаме такава крайна мярка срещу наш член в Благоевградска област, но при нас нямат място предатели, коментира Нинова.

Аз осъждам подобно поведение, над колегата е бил упражнен натиск от страна на ГЕРБ, но ако при всеки натиск обръщаме гръб на групата, в случая на партията, това аз наричам предателство и то трябва да бъде наказано, категорична е Нинова.

Соцдепутатът обяви, че твърденията, че Камбуров е повлякъл със себе си цялата 170-членна младежка организация, не отговарят на истината. Нито един неин представител не е напуснал БСП, освен лидера й, нещо повече – младите социалисти се разграничиха от действията на Камбуров, подчерта Корнелия Нинова. По думите й следващата седмица предстои събрание, на което организацията в Гърмен ще си избере нов председател.

Председателят на младежката организация на БСП – Гърмен Веселин Камбуров оповести решението си да напусне БСП на 21 юли, като обяви, че заедно с него партията напускат и отиват в редиците на ГЕРБ всички 170 млади социалисти от Гърмен. Мотивът, който Камбуров тогава изтъкна, бе несъгласието му с решението на  общинското ръководство, в лицето на председателя Мариана Стругова, БСП в община Гърмен да не издига свой кандидат за кмет, а да подкрепи кандидатурата на досегашния кмет от ДПС Ахмед Башев.

Депутатът от Коалиция за България отчете пред благоевградските медии дейността си в Народното събрание и в Пиринския избрателен район от началото на годината. Оценката й: в Народното събрание - добра, в региона - може още.

За периода Корнелия Нинова е внесла два законопроекта - за промяна в законите за приватизация и следприватизационен контрол и за данъците върху доходите на физическите лица. Участието й в парламентарния контрол се изразява в 46 зададени въпроса и 5 питания, част от които касаят проблеми в Благоевградска област, като приватизацията на Булгартабак, строителството на магистрала "Струма", финансирането на болнични заведения и концесията на ски зона "Банско". 

За първото шестмесечие на годината Нинова е провела 33 срещи с жители на всички 14 общини в региона. Не успях да отида до всяко населено място в Пиринския край, но се надявам това да стане до края на мандата, каза още депутатът Корнелия Нинова.

 

 

КОМЕНТАРИ

смел19:46 - 29.07.2011
Напротив Корнелия е №1
уплашен13:26 - 29.07.2011
Г-жа Корнелия всява страх и ужас в партийните организации в региона
Тити10:43 - 29.07.2011
Нима искате да кажем че напускаме БСП всички ами страхуваме се да го направим на изборите в тъмната стаичка ще се случат нещата сега нека броят нашите гласове за техни . Психозата е голяма , дебнат ни с когого се срещаме с кого разговаряме . Старите ченгета от ДС са в действие следваме Весо Камбуров , няма да гласува за Башев
HHDD08:07 - 29.07.2011
БСП,що вадите наж на мъртво КУЧЕ?! Издигнете собствен кандидат,патриот и професионал,но от средата на българите мюсюМани! Що слагате в челото на листата само ченгета от ДС,като КАВАКА,ВМРОТО И МИМИ? Няма да прескочите ЛЕТВАТА!бРАВО! БАШЕВ ВШ ЕБА...!?ХИТРЕЦ И ДОНОСНИК МРЪСЕН!

FACEBOOK