Весела Лечева: 1,400 млрд. лева ще бъдат раздадени като коледни подаръци на няколко фирми

Весела Лечева, снимка: БНТ

"Очертава се нов скандал със строителството на магистрали. Милиард и четиристотин милиона лева ще бъдат раздадени като коледни подаръци на няколко фирми без откритост и прозрачност и каквито и да е условия. Това ли е начинът на управление на гражданите за европейско развитие?”. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България”, Весела Лечева.  

„Моделът на управление показа, че то е вредно за България. Поредните оставки в началото на годината също са индикатор, че правителствто си отива. То е неспособно да управлява и няма компетенция. То е на принципа – проба-грешка-оставка”, каза Весела Лечева. Депутатът от левицата припомни, че от години България е трайно на дъното спрямо страните членки в ЕС. Според нея има насаден страх у хората. Голяма част от общините са били превърнати във феодални владения и хората се страхуват да изкажат критики към управляващите.

„БСП взе още миналата година решение при какви условия да бъде избрана компанията за модернизация на армията ни. За пореден път НС беше поставено в унизително положение от правителството да прегласува вече взето свое решение за критериите на конкурса за избор на боен самолет. Целият избор беше опорочен”, отбеляза зам.- председателят на ПГ на "БСП за България".

По думите й не е важно дали ще бъде избран F16, или Грипен, а как работи правителството. Весела Лечева поясни, че има нарушени четири от седем условия на депутатите по избора. „Не е ясно дали цената на самолетите ще бъде намалена или увеличена. Не е ясен срокът на договора, както и начинът, по който ще бъдат платени самолетите”, каза тя.

Весела Лечева поясни, че БСП е демократична партия и на Конгреса ще бъде обсъдена платформата за евроизборите и хората, които ще я защитават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK