БСП иска споразумение на хартия с ИТН, а ако вземат мандат - предлагат служебния кабинет

Снимка: БСП

НС реши да продължи разговорите с ИТН

Националният съвет на БСП реши следното: одобри свършеното дотук от преговорния екип. Оцени, че сме изпълнили мандата, който ни е бил даден - да преговаряме по политики и да постигнем съгласие. Националният съвет се запозна и с политическата декларация, която “Има такъв народ” предложиха днес - очевидно като проект на документ, около който да търсим обединение. Но Националният съвет намира, че в тази политическа декларация не са отразени достатъчно нашите предложения.

Има най-важните: като преизчисляване на пенсии, помощ на младите семейства, но има неща, на които държим и не са отразени, както има такива, по които не сме разговаряли и не сме постигали съгласие. 

Ще продължим разговорите с “Има такъв народ” по тази политическа декларация. Тя да бъде основата за един писмен документ, на който ние държим - той да гарантира, че нашите предложения ще бъдат изпълнени и ще ги има черно на бяло. Но да продължим разговорите с тях по тази декларация, да обсъдим възможни допълнения и корекции от наша страна и на един следващ етап да се произнесем окончателно. 

Продължаваме разговорите с ИТН за уточняване по политики. Оставаме на позиция, че нямаме предложения по министри. Принципно и последователно следваме това, което сме казали от първия ден. Но държим в този документ по-коректно да бъдат нанесени резултатите от нашите преговори.

Отново ще търсим разговори с “Демократична България” и “Изправи се, БГ! Ние идваме!”. Ако въпреки всичките ни усилия не се състави кабинет с първия мандат, няма да подкрепим втория на ГЕРБ. Изпълнителното бюро предложихме и Националният съвет реши, ако третия мандат дойде при нас, да предложим служебния кабинет да бъде одобрен за редовен такъв от парламента.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK