БСП иска честно отчитане на изборите

снимка: infomreja.bg, архив

"За първи път се обедини цялата опозиция срещу ГЕРБ във връзка с готвените промени в изборното законодателство. Това, за което настояваме ние, опозиционните партии, е минимален брой промени, които да гарантират на хората, че вотът ще бъде отчетен правилно", заяви депутатът от Коалиция за България Мая Манолова.

"Ние нямаме илюзии, че няма да се купуват гласове и няма да се контролира вотът. Това, което искаме е начинът, по който са гласували хората, да бъде отчетен честно", добави Манолова.

В тази връзка от Коалиция за България ще настояват да получат екземпляри, заверени с подписи на членовете на избирателните комисии от всички избирателни секции в страната.

"Настояваме да имаме представители в ръководствата на секционните избирателни комисии, както и да бъдат допуснати наблюдатели до всички фази на изборния процес. Освен това искаме чувалите с бюлетини да се съхраняват в общинските администрации, а не при областните управители”, каза още червената депутатка.

„Ако ГЕРБ искат да си правят избори по байганьовски, отговорността за това ще бъде изцяло тяхна”, категорична бе Манолова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK