БСП: Има политически натиск върху шефа на НОИ в Благоевград

снимка: БСП - Благоевград

ГЕРБ упражнява огромен политически натиск върху директора на Националния осигурителен институт в Благоевград Златко Златев. Този човек е истински професионалист и е назначен на този пост след честен и обективен конкурс. Така  депутатката от БСП Корнелия Нинова защити шифа на държавното ведомство в областния център.

Реакцията й бе провокирана от изказването на областния лидер на ГЕРБ Костадин Хаджигаев, който определи назначението на Златев като правен абсурд. Настоящият директор нямал необходимия ценз за подобна длъжност, тъй като по образование е инженер, а се изисквало икономическа диплома. Зад Златев застанаха местните социалисти.

„ГЕРБ се опитва да  използва Златко Златев като бушон в резултат на скандала с директорката на националния осигурителен институт Христина Митрева”, коментира депутатката Корнелия Нинова. Според нея нейното остраняване отново е политическо.

„Митрева бе обвинена, че приходите в НОИ са с 200 млн. по-малко, но истината е в това, че икономиката на страната реално не работи и затова няма приходи”, коментира Нинова. Тя е категорична, че отговорността за това е трябвало да бъде поета от финансовия министър Симеон Дянков.  

КОМЕНТАРИ

gogo10:59 - 19.02.2012
ei tai kokoshka razbira ot si4ko a e tapa kato galosh niqma li da se nameri niqkoi maj s goliqm k.... da i zatvori ystata
Код за сигурност, въведете кода a2g