БСП и "Възраждане" обсъдиха приоритетите пред следващото управление на страната

Снимка: БГНЕС

БСП и "Възраждане" са открили много общи цели в програмите си

Само "БСП за България" се отзова на поканата на партия "Възраждане" за среща, на която да бъдат обсъдени приоритетите пред следващото управление на страната.

"Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме", които също бяха поканени, не се отзоваха.

 Организаторът на срещата - лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, коментира отказа им така:

„Смятам, че с този си отказ да разговарят по основните проблеми пред бъдещето на България те за пореден път показаха, а и с поведението си в парламента, всъщност не само в този последния, ами и в предпоследния, че тези формации не са част от решението на проблемите, а част от проблемите“.

Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров посочи:

„Не намирам така политическа логика в подобно поведение, тъй като безспорно най-големият дефицит, който се открои в последните два парламента и въобще в последните години в българското общество, това е липсата на диалог“.

Основна тема на проведената среща е била промяната на модела, по който функционира държавата. Обсъждани са и възможните решения на проблемите в секторите здравеопазване, образование, демографска криза и съдебна реформа.

БСП и "Възраждане" са открили много общи цели в програмите си, заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров :

„На тази среща установихме, че има висока степен на покриваемост по много от стратегическите приоритети пред страната. Имаме, разбира се, и своите различия, но никога диалогът не е излишен“. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK