БСП и ГЕРБ се скараха за президента, маргиналите и глашатаите

Снимка: БГНЕС

Тома Биков: Никой нямал право да приватизира национална памет и Левски

ГЕРБ обвини държавния глава, че поругал паметта на Васил Левски. Тома Биков излезе с декларация на трибуната на НС, в която остро изрази възмущението си от снощните събития. На годишнината от обесването на Апостола имаше освирквания.

Отговорността за тази срамна и партийно организирана акция е лично на Румен Радев, каза Тома Биков.

За герберите подобни акции за неприемливи. Днес президентската институция се контролира от случайни хора, смята депутатът. 

Той обвини държавния глава в липса на мъжество и разум. Президентската институция вместо да обединява, се била превърнала в инструмент за разрушаване.

Вчера Румен Радев премина граница, от която няма връщане назад, смята Биков. Той се превърнал в разединител на българската нация и водач на партийни маргинали. Това било обидно за тези, които искат да живеят в чиста и свята република.

Никой нямал право да приватизира национална памет и Левски. ГЕРБ зове политиците да се разграничат от снощното поведение на президента. Румен Радев трябвало да се извини, според Тома Биков. Не бива България да се превърне в заложник на личните драми и страхове на един човек, настоя депутатът. България не е учебна площадка за политически аматьори, заяви още Тома Биков.

Драгомир Стойнев от БСП изрази съжаление, че е имало толкова гняв в декларацията на ГЕРБ. Шествието било право на държавния глава. Той имал право да води български граждани, да се вслушва в неволите им.

Според социалиста за ГЕРБ проблемът бил, че президентът не хвалел правителството. Стойнев е недоволен, че ГЕРБ обиждат хората, че са маргинали. Президентът призова да не се освиркват български политици, според него.

Герберите трябвало да се запитат защо го освиркват. Вината я търсете във вас, настоя червеният депутат. Не мога да разбера тази ярост и злоба към една институция, защити той държавния глава.

ГЕРБ трябвало да чуят българските граждани, смята депутатът от левицата. Стойнев също осъди освиркването снощи, но предупреди, че това щяло да бъде постоянна величина заради нерешените проблеми на хората. Вместо да говорим за работещи институции, ние говорим за глашатаи, критикува още Драгомир Стойнев. 

Трябва да проумеем, че имаме голям проблем, допълни той. Важно било не са се плюе някой, а в трудни моменти всички да си подадат ръка, каза Стойнев. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK