БСП и ДПС в люта битка за рокадите в Пиринско

Димитър Попов, снимка: infomreja, архив

Рокади се очакват през следващата седмица в „Напоителни  системи"- Гоце Делчев и ДЛС „Дикчан”- Сатовча. Това са най- коментираните политически новини в Неврокопско.

Коментира се, че сред кадровиците вече имало разногласия относно надмощието за назначаването на свои хора на ключови длъжности. Прехвърчане на искри имало и в средите на БСП. Срещу депутата Емил Костадинов се надигало недоволство от структурите по места за отстъплението на столетницата пред ДПС относно кадровата политика в областта.

Така през следващата седмица се очаква да бъде сменен началникът на "Напоителни системи" в Гоце Делчев Димитър Попов. За началник на водното вемоство се спряга името на бившия началник Юлиян Юруков от село Абланица, който е роднина на депутата Алиосман Имамов.

С шефския пост в ДЛС "Дикчан" - Сатовча най-вероятно ще се раздели и Пламен Поюков. Жители на селата Кочан, Плетена, Сатовча и Долен вече готвят протестна декларация в защита на Поюков. Евентуалното му отстраняване се очаква да предизвика брожения и сред жигели на други населени места в Сатовчанско. 

В края на февруари 2010 година активистът на ДПС Юруков бе сменен с гербера Димитър Попов.

Юлиян Юруков бе общински съветник и един мандат заместник-председател на на местния парламент в в Хаджидимово. В момента Димитър Попов също е съветник от листата на ГЕРБ в Гоце Делчев.

За директорския пост в ДЛС „Дикчан”- Сатовча като предложение на ДПС се коментира името на Мехмед Мусов – лесовъд и шурей на кмета на Сатовча Арбен Мименов.

Партийна и министерска совалка за поста е предприел и бившият директор на ловното стопанство Евгени Генчев. Междувременно ВИК-Гоце Делчев вече се управлява от бившия шеф на ведомството инж. Любен Сарандев след свалянето на човека на ГЕРБ Костадин Трендафилов.

За директор на ДГС-Гоце Делчев предложението на ДПС било на Ибрахим Моллов - бивш  директор на  ДГС Гърмен и настоящ заместник-кмет на Община Хаджидимово. Информирани коментират, че Моллов е отказал на този етап предлагания му пост от ДПС и е предпочел да изкара мандата си като заместник-кмет.

В Неврокопско за всички е ясно, че преговорите между ДПС и БСП относно кадровите рокади вървят трудно. Двете управляващи партии явно не могат да постигнат консенсус в номинациите, но рокадите в Бюрото по труда, полицията и в другите държавни институции предстоят, категорични са партийните кадровици.

 

Пламен Поюков
Димитър Попов, снимка: infomreja, архив
Пламен Поюков

КОМЕНТАРИ

siromah09:36 - 21.07.2013
plamen i krasa debelata van ot 4adara!!!!
ДПС00:52 - 21.07.2013
Християнино, баш помак,твоята е наред.
До всички Завистливи и Недоносени в този форум00:32 - 21.07.2013
Пламен Поюков е професионалист и добър ръководител. Осен това е създал добър екип, и не плювайте по Краси - гл.счетоводилка, защото тя е една от най-добрите в системата на горите в област Благоевград. Аз вярвам, че Пламен може да се справи със ситуацията и дано успее! Пък ние неговите колеги и приятели ще го подкрепим, защото той и екипът му заслужават! А вие недоказали се злобари, си хапете палците от яд, защото сигурно друго за хапане не ви е останало?
ГРИГОР22:13 - 20.07.2013
..ГЛАВНАТА КРАСА ДАВА НА МАЖА И. ДА КРАДЕ ПРЕЗ НОЩА И БИЧАТ ПРИ ..ЕТ ВАСИЛ СТОИЛОВ И ПРОДАВАТ МАТЕРИАЛ

FACEBOOK