Съветът за развитие обсъди изпълнението на Управленската програма на правителството

Снимка: МС

Съветът за развитие към Министерския съвет обсъди на днешното си заседание изпълнението на Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г.

Управленската програма е за период от четири години и съдържа 65 приоритета, 236 цели и 902 мерки. От тях към момента на отчитане 105 мерки са изпълнени. 690 са в процес на изпълнение, като значителна част от тях са с дългосрочен хоризонт и/или постоянен срок на изпълнение. Предвид хоризонта на управленската програма – 2021 г., изпълнението на част от мерките е планирано да стартира на по-късен етап или следва изпълнението на други мерки.

Акцент в обсъждането се постави върху предстоящите за изпълнение мерки, както и върху бъдещи действия за преодоляване на забавянето или неизпълнението, където има такова. Прие се за целесъобразно да се изведат мерки по секторни политики, чието изпълнение ще осигури ясни и конкретни резултати за постигане на поставените цели в Управленската програма по съответните приоритети.

Съветът за развитие одобри доклада за изпълнение на Националната програма за развитие: България 2020. Министърът на финансите представи информация за постиженията и напредъка в изпълнението на целите и мерките на националната програма в съответствие с последния план за действие, одобрен от Министерския съвет в края на 2017 г. Одобрена беше също така организацията на работа по разработването на проект на Национална програма за развитие: България 2030.

На заседанието на Съвета за развитие бе поканен и присъства и Волен Сидеров – председател на парламентарната група „Обединени патриоти“ и член на Коалиционния съвет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK