БСП и ДПС искат оставката на Цвета Караянчева

Снимка: БГНЕС

Това каза депутатът от ПГ на „БСП за България" Антон Кутев

„Единственото, което можем да поискаме от името на ПГ на „БСП за България“ е оставката на председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.“

Това каза депутатът от ПГ на „БСП за България" Антон Кутев по повод вчерашните събития в парламента с протестиращите майки от „Системата ни убива“. 

„Вече трети месец продължават протестите по улиците на София и на страната. Защо протестират гражданите навън? Защото смятат, че корупцията разбива държавата. Някои от тях смятат, че правораздавателната система е компрометирана, повечето от тях смятат, че няма справедливост. Мислят, че политиците ги лъжат и се подиграват с тях. Убедени са, че живеят в условия на тежки и несправедливи неравенства“, каза още Кутев.

Според него хората не могат да живеят с доходите, които имат: „Не могат да живеят в държавата, в която са родени и която обичат. Не могат да живеят със здравната система, която имат, и много други. Аз оправдавам техните протести, които те се опитват да направят по всякакви начини. Опитват се да въздействат върху властта с методите, които те имат. В по-голямата си част те са напълно демократични.“

Към искането се присъедини и групата на ДПС, предаде БГНЕС. Председателят Мустафа Карадайъ посочи, че от партията му се заемат със задачата да стартират процедура за отстраняването на Цвета Караянчева от председателското и ще търсят подкрепя за входирането на такъв проект на решение. Причината – според ДПС Караянчева не е предприела никакви действия по техен сигнал, свързан с несъвместимостта на изпълняваната длъжност на член на ЦИК.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK