БСП и "България на гражданите" сигнализираха за 30 000 скрити бюлетини

снимки: infomreja.bg

Сдружение "България на гражданите" подаде сигнал днес в Районната избирателна комисия в Кюстендил, Районната прокуратура и ОД МВР. Поводът е получен анонимен сигнал, че в стая в Общината, която е извън сектора на видеонаблюдение, се съхраняват 30 хил. бюлетини, предвидени за подмяна на вота в Дупница и Кюстендил, твърдят от сдружението. 

Въз основа на сигнала, в сградата на общината беше изпратена Криминална полиция, която да извърши обиск. От Районната прокуратура са уведомили "България на гражданите", че е образувано бързо досъдебно производство срещу неизвестен извършител за направен опит за преправяне резултатите от изборите.

Сдружение "България на гражданите" е една от организациите, регистрирани в ЦИК като наблюдател за честността на вота.

Сигнал за случая е подаден и от БСП. “Ние сме депозирали няколко сигнала в РИК. Единият е за съхранение на бюлетини извън законово определените места. Очакваме прокуратурата да извърши проверка. Не искам да давам повече подробности. Този сигнал за бюлетините, които са няколко десетки хиляди, е подаден и от друга политическа сила. Не искам да се истеризират изборите и всички опити да се фалшифицира вота трябва да бъдат пресечени”, обяви и водачът на листата на Коалиция за България Мая Манолова.

По непотвърдена информация в стая в общинска администрация са намерени далеч по-малък брой бюлетини, които са оставени като резервни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK