БСП: Георги Андонов да посочи приноса си за Гоце Делчев, ако има такъв!

снимки: Пресцентър БСП

"Продължава тенденцията от изборите през 2011 година, когато в предизборната кампания се приписваха заслуги на ПП ГЕРБ и лично на бившия депутат Георги Андонов за реализирането на големите инфраструктурни проекти на територията на община Гоце Делчев.

В последните дни на настоящата предизборна кампания тази тенденция е още по-силна като се твърди, че заслуга на ГЕРБ и Георги Андонов е основният ремонт на петте учебни заведения в общината, 26-те улици и Градския парк, корекцията на коритото на реката в Мосомище и други. Заслугата за спечелването и реализирането им е на Община Гоце Делчев. Нещо повече - ПП ГЕРБ е причина за сериозното забавяне на някои от тях.

Като конкретен пример можем да посочим проекта за рехабилитация на 26-те улици и парка на Гоце Делчев, който можеше да е завършен преди повече от две години, ако стартирането му не бе задържано нарочно, за да може Георги Андонов да извлече политически дивиденти в местните избори.

Разбираме, че в предизборната кампания всяка политическа партия и кандидат за народен представител искат да извлекат максимална подкрепа в своя полза, но това не трябва да става с манипулиране на обществеността и присвояване на чужди заслуги. Още повече, че тиражираната в общественото пространство информация по тези проекти е неточна. Оставаме с впечатлението, че Георги Андонов и неговите колеги от ГЕРБ дори не са наясно по какви програми са финансирани проектите, които печели общината.  

Искаме да напомним, че единственият пряк принос за Гоце Делчев на бившия депутат са обещаните 570 хиляди лева за ремонт на стадиона, от които 350 хиляди лева все още не са изплатени.

С неговата пряка намеса Гоце Делчев загуби 5 милиона лева от внесени проекти. Като пример ще напомним как 4 милиона лева, вместо за хората от МИГ в Гоце Делчев, заради незаинтересоваността на Андонов отидоха в Разлог. Подобни партийни пристрастия прозираха при одобрението на проекти по Фонд Козлодуй миналата година, когато финансиране получиха само общини, управлявани от ГЕРБ.

Всички останали проекти, сочени в предизборната кампания на Георги Андонов и ГЕРБ, са подготвени от отдела по проекти в Община Гоце Делчев и са одобрени от Общинския съвет. Спечелените от тях средства са европейски, а не са подарени от правителството на ГЕРБ. Много от проектите, както този за 26-те улици и парка, са спечелени още преди ГЕРБ да е на власт. Проектите са реализирани по всички европейски правила с експертната работа на специалистите в община Гоце Делчев. 

Г-н Андонов, не спекулирайте с чуждия труд, опитайте се да посочите своя конкретен принос за Гоце Делчев от изминалия ви мандат, ако имате такъв!

Общински съвет на БСП - Гоце Делчев

 

снимки: Пресцентър БСП

КОМЕНТАРИ

DOBAR DEN01:34 - 13.05.2013
GERB KADE STE BEEE.AIDE PISHETE SEGA AAAAAAAAAAAAA SEGA SHTE IMA BOI
до дограмата21:41 - 11.05.2013
дограма стои си на насрания червен гъз.педофил
Янев21:27 - 11.05.2013
Не плюите герберчета че утре ще се молите
Герб са мафия20:55 - 11.05.2013
Мафиотите от Герб ме докараха до фалит.Проклинам се,че преди гласувах за тях.А Гошо тракториста какво да го коментираме

FACEBOOK