БСП, ДПС и ГЕРБ се регистрираха за кметските избори в Брезница

снимка: infomreja.bg, архив

На местен съвет старейшините от ДПС са взели решение да издигнат за свой кандидат-кмет на село Брезница началникът на местния пощенски клон - Иса Сакали. По този начин е бил решен спорът кой от двамата номинирани кандидати на общоселското събрание Салих Буковян и Иса Сакали да бъде регистриран за предстоящите частични избори.

В Общинската избирателна комисия в Гоце Делчев за участие в местния вот на 24 ноември, насрочен от президента Росен Плевнелиев, са дали заявка трите основни политически сили - ГЕРБ, ДПС и БСП.

Регистрацията в ОИК обаче не е гаранция, че всички партии ще участват със свой кандидат. Утре е последният срок за регистриране на кандидатите за частичните избори в Брезница, а следобед са насрочени и първите консултации за предоставяне на списъците за членове на СИК.

До момента е известна само кандидатурата на ДПС - Иса Сакали. Хората от Брезница коментират, че им е пределно ясно, че БСП като коалиционен партньор на ДПС няма да издига собствен кандидат или ако има такъв, то той ще е подкрепен от двете партии - БСП и ДПС.

От щаба на ГЕРБ засега не дават индикации за собствена кандидатура. Ако се стигне до изненадваща регистрация на кадидат-кмет от партията на Бойко Борисов, това ще означава, че претендентите за кметския стол в Брезница ще са две. В противен случай резултатът от вота ще е ясен още преди започването на изборния ден.

Хората от село Брезница допускат, че ако ГЕРБ не издигне своя кандидатура, БСП ще регистрира такава, която на практика ще е проформа, за да не се провалят изборите.

На 24 ноември имащите право на глас в Брезница ще упражнят правото си на вот в пет изборни секции. Две от секционните комисии ще работят в местното читалище, други две ще са разположени в училището, а петата урна ще бъде мобилна.

Според закона е предвиден и евентуален балотаж, който при нужда ще бъде проведен на 1 декември. За компютърната обработка на протоколите Община Гоце Делчев ще похарчи за първия тур 288 лева, а за евентуален втори - 201 лв.

Както "ИНФОМРЕЖА" писа, миналата седмица в Брезница бе проведено събрание за номиниране на кандидат-кмет от ДПС. Издигнати бяха четири кандидатури, две от които впоследствие отпаднаха поради отвод на временно изпълняващата кмет Ава Джугдан и на Исмаил Даракчи. На двамата останали кандидати - Иса Сакали и Салих Буковян - автоинструктор и независим общински съветник в Гоце Делчев, присъстващите дадоха седмица срок да се разберат помежду си кой да се впусне в изборната надпревара.

Най-вероятно до разбирателство не се е стигнало, щом се е наложило местният съвет на ДПС със свое решение да утвърди кандидатурата на Сакали.

До провеждането на частичните избори в Брезница се стигна, след като от новата учебна година досегашният управник Иса Хаджиали стана преподавател в СОУ "Св. Климент Охридски" след спечелен конкурс.

 

КОМЕНТАРИ

огняново11:21 - 25.10.2013
Това е решение на Сайди Чолак на бай Ганьо Аянов на яйцето и брюнетката Исмаил Даракчи. Сальо полага ти се защото още им ближеш гъзо.....те. Брезничани до кога ще търпите тази шайка. Видяхте ли ги как на събранието в читалището се хвалеха един на друг колко добри били. Самите ние знаем обаче че зарди тях толко години брезница затъва надолу
аха11:16 - 25.10.2013
Не искаме Салих Буковян и Ава Джугдан Нека те не си пишат тук коментарите че ги искаме. Салих беше в вкички партии за да стане кмет такъв човек не искаме. Аянци и Чолаковци били крадци ами той и сестра му в училището какво направиха . Разбиха касата и изчезнаха 150 000 лева след което ги изгониха нали
Дряново19:26 - 24.10.2013
Като искате друг, издигайте кандидатури тогава. Ще е по-интересно да са повечко. Не се страхувайте! Няма повече какво да губите.
Брезница09:38 - 24.10.2013
Ние цяла Брезница искаме Салих Буковян за кмет.Омръзна ни чолаковците тъпанари и аяновите крадци да ни мачкат

FACEBOOK