БСП-Благоевград твърдо срещу вземането на нов дълг от 16 милиарда

снимки: Пресцентър БСП - Благоевград

С протест пред Областната администрация в Благоевград днес БСП-Благоевград обяви, че е против вземането на нов дълг от 16 милиарда лева от управляващите.

Общинският председател на партията - д-р Владимир Пандев прочете протестна декларация. Декларацията поместваме отделно.

В тази декларация категорично се заявява, че няма логично обяснение защо при фиксален резерв от 9 милиарда са нужни още 16 милиарда, при условие, че за 2015 г. всички плащания не надвишават 5 милиарда.

Д-р Пандев заяви, че според БСП-Благоевград останалите 6 милиарда ще отидат за захранването на олигархичните кръгове, които управляват държава. "Тези пари ще послужат също така и за пазаруване на гласоподаватели в следващите няколко избора. Няма да го позволим!", скандираха протестиращите.

Ние сме за политика, при която  всеки лев ще води до съживяване на икономиката и стопанския растеж, а с това и по високи доходи за трудещите се.

"Ако договорът за дълга бъде ратифициран от НС ще използва всички законни средства за протести и гражданско неподчинение за сваляне на това управление", с тези думи завърши протестната декларация.

В протеста се включиха областният председател на БСП-Благоевград - Юлиян Гошев, Емил Костадинов - член на Националния съвет на БСП, както и членове на Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП-Благоевград.

 

снимки: Пресцентър БСП - Благоевград
снимки: Пресцентър БСП - Благоевград
снимки: Пресцентър БСП - Благоевград

КОМЕНТАРИ

бсп20:55 - 24.02.2015
На тия кухавели къде им са ченетата
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK