БСП - Кюстендил иска касиране на изборите за местна власт

снимка: infomreja.bg, архив

БСП иска да бъдат касирани изборите за местна власт - за кмет и общински съветници в Кюстендил. Това съобщи червеният депутат и лидер на общинската структура в Кюстендил Мая Манолова. Според официалните резултати, обявени от Общинската избирателна комисия в Кюстендил, едва 1 811 недействителни гласа са отчетени по време на вота миналата седмица.

Изготвили сме жалба срещу нарушенията, която ще подадем в понеделник пред Административния съд, каза депутатът от Коалиция за България Мая Манолова. Тя посочи, че за трите вида избори в Кюстендилско са обявени за недействителни около 5000 гласа. "Обадиха ми се много наши представители в СИК, за да кажат, че членовете на ГЕРБ, които са мнозинство в избирателните комисии, обявяват за недействителни бюлетини на български граждани заради удебеляването на знака "х", каза Манолова.

Юристи в областния център коментираха, че за да има правно основание БСП да попаде подобна жалба в Административен съд – Кюстендил, някой от наблюдателите или застъпниците на партията трябва да е вписал забележка или особено мнение в изборните протоколи на някоя от 110 секции в общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK