БСП - Благоевград пита: От какво те е страх, г-н Кмете?

Колаж: Infomreja.bg

На днешната редовна сесия на общинарите в Благоевград не бе прието искане на БСП.

Червените парламентаристи искаха да се създаде временна комисия за обследване и контрол върху изпълнението на реконструкция на площадното, подплощадното и фонтаните, художествено осветление в централна градска част, между сградите на общината, РЗИ, сградата на АУБ и хотел „Ален мак“.

След проведени оспорвани дебати, 12 от местните парламентаристи гласуваха „За“, 14 - „Против“ , а 4 - „Въздържал“ се.

Общинските съветници от БСП изказаха официално своята позиция по темата:

Благоевградската общественост отново стана зрител на един драматичен патос в залата на Общински съвет – Благоевград, изигран от самонадеян театрален колектив по сценарий на кмета - г-н Атанас Камбитов.

Целта бе да не се приеме предложението на общинските съветници от БСП за сформиране на комисия с представители от всички политически сили за контрол върху изразходване на средствата, качеството на влаганите материали и извършваните строително - монтажни работи при реновиране на централния площад в града. Това предложение на съветниците социалисти, бе подкрепено и адмирирано от депутата Николай Бошкилов.

Г-н кмете, искамх да Ви припомня, че Вие бяхте избран през 2015 г. с гласовете на 19 519 избиратели от общо 65 455 граждани, имащи право на глас в община Благоевград.

Всички останали 45 936 граждани, негласували за Вас и вашата партия, също имат елементарното човешко право да знаят как едни 5 462 423.98 лева ще бъдат похарчени за любимия им централен площад в града, в който живеят. Площадът, превърнал се в символ на града и гордост на благоевградчани, а и не само за тях.

За това тяхно право настоява БСП – Благоевград, чрез своите общински съветници.

Настояваме за прозрачност на харченето на средствата, независимо дали те са европейски или от националния бюджет, за което Ви задължават и редица европейски документи регламентиращи разходването на публични средства, каквито са те по своето естество.

Настояваме за прозрачност в качеството на влаганите материали по тези проекти и извършване на предвидените СМР-та, за да не станем отново свидетели на „качествена работа и евтина работна ръка”, както това се случи при историческото благоевградско саниране на жилища.

Нека само Ви припомним за „късата памет”, че този красив площад е изграден /колкото и да не Ви е приятно/ при т.н. режим на БКП, чиято наследница е БСП.

Кажете Вие на благоевградската общественост с налетите милиони левове средства, европейски и национални, какво направихте в общината, управлявана от Вас втори мандат? Колко работни места разкрихте, за да останат младежите в родния си град, в унищожените десетки производствени предприятия в града от псевдодемократите. Защо не изпълнихте проекта, оставен Ви за изграждане на нова общинска болница?

Сценарият е ясен. От влагане на средства в тези начинания няма бърза печалба за близки нам фирми и..., а времето изтича, имате само една година и завесата пада, т.е. свършват европейските средства, губим управленчески интерес, а защо ли? Всички знаят отговора.

БСП – Благоевград, ще продължи със социалните си политики, ще продължи да се бори с всички законови средства за правата на тези, които произвеждат материални блага, за тези влизащи в медицинските ви квалификации, за правото им на достоен живот, а не жалко съществуване.

Независимо от това, че ние знаем отговорите Ви, обуславяни, охранявани и зорко пазени от статуквото, което няма да е за дълго, ще продължим да питаме.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK