Двама кандидат-кметове канят Димитър Бръчков на дебат за развитието на Петрич

Адвокат Любомир Георгиев, кандидат за кмет на община Петрич от Местна коалиция „БСП за България“/ ВЪЗРАЖДАНЕ/“

Идеята е на адвокат Любомир Георгиев, кандидат за кмет на община Петрич от Местна коалиция „БСП за България“/ ВЪЗРАЖДАНЕ/“

Двама кандидати за кмет на община Петрич отправиха официална покана за публичен дебат към досегашния градоначалник и опонент в предизборната кампания - Димитър Бръчков.

Идеята е на адвокат Любомир Георгиев, кандидат за кмет на община Петрич от Местна коалиция „БСП за България“/ ВЪЗРАЖДАНЕ/“, подкрепена от Стоян Божинов, кандидат-кмет от ПП "ВМРО-БНД".

"Предизборната кампания на територията на община Петрич е в своя ход, считано от 27.09. и до нейния край остават по-малко от три седмици.

Ние, долуподписаните кандидати за кмет, считаме, че на обществото в община Петрич се държи уважение и следва да му се гарантира, че бъдещият кмет ще спазва принципите на демократичност при вземане на важните решения и прозрачност в управлението в периода 2019 – 2023 г.

Именно поради тази причина, ние смятаме, че това уважение и тази гаранция минават задължително през това – всеки един от нас да представи своите цели, както и начините за тяхното постигане, в един публичен дебат", се казва в документа, изпратен до Бръчков.

Предложението на двамата кандидат-кметове е публичният дебат да се проведе в заседателната зала на Общинския съвет, в сградата на Община Петрич. Като възможни дати са посочени 15-и октомври или 17-и октомври в 18.00 часа.

Любомир Георгиев и Стоян Божинов молят и за уточняване на детайлите до провеждането на този дебат – пряко предаване в социалните мрежи или на екрани в различни точки на града и селата, където има подобна техническа възможност.

"Очакваме от Вас да проявите отговоност към нашия общ дълг – да бъдем с лице към хората и да им се отчитаме за свършеното и за бъдещите ни намерения за развитие на община Петрич. В случай, че не получим вашия отговор до 10.10.2019 г. ще предприемем това за мълчалив отказ и нежелание за участие в една демократична форма на съревнование на идеи", заявяват още двамата кандидати за кметове на южната община.

 

Стоян Божинов - кандидат за кмет на община Петрич от ПП "ВМРО-БНД"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK