Съдят жена, обвинила свой съселянин в изнасилване

Снимка: Infomreja.bg

Сашка М. (на 48 години) от с. Камено поле, обл. Враца, през годините многократно сезирала различни държавни институции за упражнявано над нея сексуално насилие. Жената заявявала, че е насилвана от различни лица, в това число от полицаи. Проверките, разпореждани по всички нейни сигнали, завършвали с констатации, че Сашка лъже.

През 2015 г. Сашка М. е била осъдена от Врачанския окръжен съд за набеждаване на Б.М. Наложено й е било наказание от една година „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок и обществено порицание чрез местния печат.

Две години по-късно – през 2017 г., на подсъдимата М. е било наложено ефективно наказание от четири години при първоначален „строг“ режим на изтърпяване за извършено от нея същото престъпление.

През изминалата седмица Сашка М. се е признала за виновна и е сключила споразумение с Районна прокуратура – Мездра, за това, че за периода от 06.02.2017 г. до 07.02.2017 г. в с. Камено поле и в гр. Роман, пред надлежен орган на властта набедила свой съселянин в престъпление, като знаела, че той е невиновен.

Тя се е съгласила да й бъде наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване и на „обществено порицание“, като информацията за извършеното от Сашка М. деяние ще бъде поставена на таблото на кметството с. Камено поле. Тя ще заплати и направените по делото разноски в размер на 420 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK