Община Кюстендил дари високопроходим автомобил на противопожарната служба

Снимка: Пресцентър

Високопроходим автомобил получи РДПБЗН – Кюстендил.

Автомобилът бе предоставен от кмета на Кюстендил Петър Паунов и от представителя на софийското дружество-дарител Борис Редански.

Служителите на РДПБЗН ще ползват високопроходимия автомобил за извършване на разузнаване, превоз на хора и оборудване до труднодостъпни горски територии. Автомобилът е предоставен на община Кюстендил под формата на дарение от софийско дружество.

До този така желан резултат се стигна след изпратено искане до кмета на Община Кюстендил Петър Паунов от комисар Светослав Георгиев – директор на РДПБЗН.

Комисар Георгиев мотивира нуждата от такъв автомобил с реалностите – повечето от населените места са в планински и полупланински и трудно достъпни райони с липсващи пътища и постоянни водоизточници.

За гасенето на възникнали пожари в тях и намиращите се в съседство горски територии е необходимо съсредоточаване на повече хора и техника. В тези случай човешкият фактор играе голяма роля за бързото ограничаване и ликвидиране на произшествието. На мястото на произшествието от решаващо значение е извършването на предварително разузнаване с цел правилната разстановка на участващите сили и средства. Трябва да се има предвид и отдалечеността на някои от населените места в област Кюстендил от районните служби.

РДПБЗН – Кюстендил, осигурява пожарната безопасност и защитата на населението на територията на общините Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Рила, Кочериново, Сапарева баня, Бобошево, Невестино и Трекляно, като горските територии заемат площ 167 052 ха, което представлява 54,2 % от общата площ на област Кюстендил.

Кметът   внесе предложение в ОбС да бъде предоставен дареният на общината автомобил  „Фиат Фулбек“ на стойност 53 000 лв. на РДПБЗН за обезпечаване и подобряване изпълнението на функциите и задълженията им. Решението бе гласувано на сесия на Общинския съвет – Кюстендил, на 27. септември, а автомобилът вече е на разположение на дирекцията.

На скромната церемония по предоставянето на автомобила кметът Паунов и Редански споделиха убеждението, че обезпечаването на пожарната безопасност е гаранция както за по-добър живот на хората, така и за по-резултатни и безпроблемни стопански и обществени дейности.

Комисар Георгиев прие с благодарност предоставения високопроходим автомобил, като връчи и на двамата Плакет за принос в партньорството с РДПБЗН – Кюстендил, по опазване живота, здравето и имуществото на гражданите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK