Бронзов медал за Гергана Витанова от "Петромакс" на турнир по карате в Истанбул

снимки: Ани Антонова

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

В град Истанбул, Турция, в петък събота и неделя - 21, 22 и 23 март, се проведе традиционният международен отворен /опън/ турнир по карате за всички възрастови групи. Състезанието бе в Олимпийската спортна зала на Истанбул, където се играеше на 6 татамита едновременно.

Плевенският Клуб по бойни изкуства „Петромакс” участва в турнира с 6-ма състезатели – Ивет Горанова, Габриела Горанова, Виктория Росева, Гергана Витанова, Петър Йотов и Християн Цветков. Водени от инструкторите Ангел Ленков и Станимир Недялков.

Българската национална федерация по карате /БНФК/ участва с общо над 50 каратеки в пристижния турнир, който се явява етап в подготовката на националните състезатели за участието им в Европейското първенство в Тенерифе, Финландия.

Шеф на делегацията бе вицепрезидентът на БНФК и старши треньор на КБИ „Петромакс” – сенсей Русалин Русалинов.

Най-добро представяне от плевенската школа направи националната шампионка Гергана Витанова, която при жените в дисциплина ката индивидуално след 5 срещи достигна до разпределение на медалите, където на полуфинала загуби от световната шампионка (Виетнам) с 3 на 2 гласа.

След още две срещи за третото място завърши с бронзов медал. В същата зала Олимпик - Истанбул, преди години на Световното първенство за девойки Витанова достигна до бронзов медал. Другите представители на Петромакс – Ивет Горанова, Виктория Росева и Християн Цветков спечелиха по две победи в категориите си, но не достигнаха до медалите. Добро предсатвяне направиха също Габриела Горанова и Петър Йотов.

На КБИ „Петромакс” им предстои подготовка и участие в Националното първенство за всички възрасти на 5-и и 6-и април в град Велико Търново.

 

снимки: Ани Антонова

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK