Бисер Петков се връща на поста си като социален министър

Снимка: БГНЕС

Винаги сме работили прекрасно със семействата на деца с увреждания и заради исканията им оставям Бисер Петков като министър на труда и социалната политика. Това заяви пред журналисти в Измир министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът подчерта, че социалният министър, който подаде оставка вчера, се справя добре, но е факт, че заради проблеми в социалната сфера един след друг се появяват палаткови лагери с протесриращи.

"Не мога да гледам това, при положение, че за социална политика през 2018 г. са дадени много повече пари, отколкото в бюджета за 2016 или 2017 г.", коментира Борисов.

Премиерът припомни, че с над 80 млн. лв. повече са средствата, заделени за социални дейности през настоящата година. "Щом протестиращите могат да работят с него - да работят. Сега, ако сложим нов министър, ще има конфликт. Всички сме добронамерени и целта е въпросът да бъде решен", категоричен бе премиерът.

Бойко Борисов заяви още, че очаква съвместни конкретни предложения за решение на проблемите от страна на Бисер Петков и протестиращите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK