На официална вечеря се събраха всички жени от Банско, станали майки през 2018

Снимки: Община Банско

С вълнуващ празник в чест на всички дами, получили най-красивата титла „мама” през 2018 година, бе отбелязан Бабинден в Банско.

По покана на кмета, Георги Икономов, те се събраха на официална вечеря, преминала под знака на щастливи усмивки и приятни изненади.

За доброто им настроение се погрижиха фолклорните състави към СУ „Неофит Рилски” – гр. Банско, като всяка „мама” при своето идване получи красиво цвете в знак на уважение, както и малък подарък за своята рожба.

Кметът Икономов поздрави своите гости с думите:

„Прекрасно е да видя тази зала, изпълнена с красиви усмихнати дами, дали нов живот през изминалата година. Нашето общо бъдеще е във вашите ръце. Благодаря ви и ви желая да отглеждате децата си с много любов и отдаденост! Ние, от своя страна, се стараем да създаваме максимално благоприятни условия за живот, работа и отглеждане на деца в нашия град. Както знаете, в момента се изгражда още една детска градина. Тя ще бъде факт до края на годината и ще очаква да приеме вашите деца. Бъдете здрави!”

По традиция, по време на празненството, градоначалникът връчи парични премии на първото бебе. А за настоящата 2019 година, първите бебета на град Банско са три.

Всички те – две момченца и едно момиченце, родени на щастливата дата 11 януари, получиха парична сума в размер на 500 лева.

Първите бебчета за град Добринище и с. Филипово също бяха възнаградени за късмета си да поведат щафетата за настоящата година. В Добринище първото бебе е момиченце и е родено на четвъртия ден от Новата година, а в с. Филипово – момченце изплаква на 7 януари.

Още една дама бе изненадана приятно на Бабинден. През 2018 година тя ражда своето четвърто дете и също бе поощрена със сумата от 500 лева за посвещаването си на семейството и отглеждането на своята голяма фамилия.

„Безкрайно уважавам семействата, които се решават да излязат от клишето „две деца”. А това в днешно време това се случва все по-рядко. Затова считам, че трябва да засвидетелстваме своето уважение към тази майка-герой, решила да се посвети на своето семейство и деца”, заяви Икономов при връчването на общинската премия.

През 2018 година в община Банско са се родили общо 101 деца, от които 54 момчета и 47 момичета. 69 са децата, родени в общинския център, 25 – в гр. Добринище, а останалите в селата към общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK