Британец води листата на РЗС в Банско?

Яне Янев, снимка №2: Илия Трунгов, снимка № 3: Юсеин Ходжа и Борис Барусов, снимка №4: Димитър Тонев, снимки: infomreja.bg

„Ред, законност и справедливост“ ще води открита, ясна и безкомпромисна кампания. Няма да щадим никого, не искаме и нас да щадят“, заяви в Благоевград партийният лидер Яне Янев. Според него предизборната кампания в региона ще бъде тежка и за пореден път определящ фактор ще бъдат финикийските знаци. „Без тях местните феодали и канидатите на управяващата партия са обречени“, смята Янев.

РЗС ще настоява за демократична кампания в истинския смисъл на думата, на която кандидатите да изложат своите тези и аргументи. „Ще поканим всиките си опоненти в региона на публични диспути, за да стане ясно на обществеността кой какви идеи за управление има, а не като стартира предизборната кампания всички да се изпокрият като плъхове и да извадят чувалите с парите, което е специалитет на местните феодали и на кандидатите на ГЕРБ“, посочи лидерът на РЗС.

По думите му РЗС ще направи всичко възможно да пресече порочната практика мафиотски групировки да завземат местните парламенти и за предизборната кампания ще поканят за наблюдатели представители на Съюза на европейските консерватори и реформисти.

„Не си продавайте гласа за жълти стотинки, искайте поне по 500-1000 лв., а пък после гласувайте по съвест“, призова избирателите в Пиринско Яне Янев.

Янев оповести нови имена на кандидати на РЗС за кметове и водачи на листи в областта. Както преди дни бе официално съобщено, в Благоевград кандидат-кметът на РЗС е областният лидер - 38-годишният Илия Трунгов. Той е роден на 15 април 1973 г. в Благоевград. Завършил е финанси в ЮЗУ „Неофит Рилски”. Има дълги години трудов стаж в Инспекцията по труда в Благоевград. Работил е още като главен експерт в Министерството на отбраната и като мениджър в частна фирма. Женен, с две деца.

В Гоце Делчев РЗС ще има най-младата листа за общински съветници. „В нея няма да присъства нито един досегашен местен парламентарист, нито човек, участвал в местното самоуправление, защото феодализирането на общината е взело връх в последните 15-16 години“, коментира Яне Янев.  Кандидат за кмет и водач на листата за съветници в Гоце Делчев е Димитър Тонев. Той е роден през 1975 г. Завършил е УНСС със специалност „Икономика на транспорта“. Управител е на частна фирма. Женен, с едно дете. Втори в листата ще бъде Борислав Пръков, роден 1982 г., завършил право в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Трета е д-р Мария Тонгова – педиатър и общопрактикуващ лекар.

В Белица водач на листата ще бъде Павел Марценков. „Кандидатът ни за кмет в Гърмен – Недим Таламанов, е единственият контрапункт на местния феодал Ахмед Башев. Няма да скрием през тази кампания всички доноси на Башев срещу жители на на Рибново и целия Гоцеделчевски регион“, закани се Янев.

В Кресна кандидат-кметът на РЗС все още не е ясен, а листата ще води Димитър Стоянов – на 58 г., завършил Висшата военна академия във Велико Търново. Адвокат Анна Богданова е кандидатът за кмет на Петрич. Според Яне Янев Боганова ще пребори двата клона на Коза Ностра в южния град – сегашният общински управник и кандидата на ГЕРБ.

Първият оповестен кандидат-кмет на РЗС в региона - Благой Дукин, ще бъде и водач на листата в Разлог. Втори ще бъде арх. Димитър Захариев.

В Сандански РЗС залага на кандидатурата за кмет на инж. Димитър Стойков. Там Янев прогнозира голяма изненада и спечелване на изборите още на първи тур.

Кандидат-кмет и водач на листата в Сатовча е Байрам Дерменджиев. Той е с две висши образования и е сигурният нов кмет на общината, обяви лидерът на РЗС. В Симитли кандидат-кмет ще бъде настоящият заместник-председател на Общинския съвет Йордан Петров. В Струмяни водач на листата ще бъде Красимир Митрев – общински съветник от РЗС. Кандидатурата за кмет ще стане ясна до дни.

В Хаджидимово водач на листата е Иван Шиндов, в Якоруда кандидат-кмет и водач е адв. Борис Барусов.

В Банско водачът на листата също предстои да бъде уточнен, но има вероятност да е британски гражданин, издаде Янев. В село Филипово партията ще заложи на Юсеин Ходжа за кандидат-кмет.

Пълният състав на всички листи за общински съветници в Благоевградска област ще бъде оповестен на 19 септември. 

 

КОМЕНТАРИ

И. Берберов10:58 - 15.09.2011
Прекрасен екип ! Пожелавам успех !
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK