Бригади от Рибново заминаха да берат череши в Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

Бригади от Рибново заминаха тази сутрин за Кюстендил, за да берат череши.

Собственици на черешови масиви са наели гора от гърменското село и от други населени места от региона до приключването на кампанията.

Заплащането е по 35 стотинки за килограм набрани череши.

Предложената сезонна работа в Кюстендил на хората от Гърменско е за един месец.

До наемане на работници от този край да берат череши в Кюстендил се стигнало, след като група берачи обявили бойкот и поискали по-високо заплащане.

Млади мъже от Рибново коментираха, че предложената им оферта е напълно нормална и ги устройва. Те се надяват за един месец да си заработят добри пари.

 

КОМЕНТАРИ

12309:09 - 22.06.2015
Вие пък ако си мислите,че тези по-горе дето коментират са от Рибново,то много се лъжете. Това са някакви пак кандидати, на които другите са им виновни. Иначе рибанци са работлив народ. Какво лошо има да си изкарваш по 40 лв. надница на ден без никакви разходи.Това не мога да разбера?!
не съм от Рибново00:15 - 22.06.2015
Не се карайте бе хора хляб има на всекъде под родното небе само работар да си кой кадето иска там нека равоти а вие Ривновци сте голямо село и аз си мислех че сте задружни и благородно ви завиждах но от скоро време ври и кипи от политически възгледи а уж сте от една вяра срамота е вместо да давате пример на по малките села като нашето със смесено население вие какво правите ще се изядете ние по хубаво живеем от вас .....стига с тая омраза.
И аз съм Рибново21:52 - 21.06.2015
Продадохме си китениците и шарените килими от аг Метьо Башевия ни намери пазара той ги водеше от къща на къща искаш не щеш ще продадеш. А ти не се притеснявай като едно нещо е продадено вече трябва ли да ни пука кой какво прави на него или върху него .Не се притеснявай и за друго във всяка къща има нашите жени са работни и ако са продали 5 са истъкали след тях още 10 .Колко години се молехме та агата Башев да оправи пътищата улиците ама той всичко изкраде и не сме роби на никой вече сме свободни и гласуваме за който си искаме .Идат други избори пак ще видите за какво става въпрос .А за туризма , не сме решили не сме го развили и така ни е добре ама много далече от такива като тебе дето ни викат роби защото искат да ни впрегнат да работим за тях. Немой се меши къде не ти е работата ,това си е наш проблем не е твой .
Аз съм Рибново17:34 - 21.06.2015
Не е баш така. Защо в Ковачевица, която е на един хвърлей място от Рибново туризма процъфтява? Защото Вие роби от Рибново си продадохте безплатно чергите, шарените килими от чеизите и джамията, носийте си именно на господарите в Ковачевица който благоденстват? Правейки секс върху тях оскверняват ги, нима не знаете че първия порнографски български филм е сниман там в Ковачевица върху черги от Рибново? Защо няма никакъв туризъм в Рибново освен разни странстващи и комплексирани журналисти който защитават правата на Манчо Джуркин и братя Таламанови? А Вие ходите да копаете тютюн в Дупница и да берете червиви череши в Кюстендил? Вие рибанци сте разделени от политиците, за който гласувате без да искате нещо от тях. Вместо да ги стисните за шията и да им кажете - Сине майчин, искаме тук в Рибново да работим, да сме при семействата си , да не сме роби! Просто е.

FACEBOOK