Съдят мъж за побой над сестра си

Снимка: Infomreja.bg

Инцидентът е станал в монтанското село Каменна Рикса

Районна прокуратура – Монтана, внесе в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по чл. 78а от НК на И.К., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 131, ал.1, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

Обвиняемият И.К. и пострадалата В.Н. са брат и сестра. Двамата са наследници на родителите си и живеят в едно домакинство в с. Каменна Рикса, област Монтана.

Недвижимият им имот е общ, като всеки от тях притежава по ½ идеални части от него. Въпреки разделението на имота, придобит в право на собственост с нотариален акт за дарение от родителите, между И.К. и В.Н. възниквали конфликти. Обвиняемият не бил съгласен с разделението и искал сестра му да освободи нейната част и да му я предостави.

Жената била подложена на периодичен тормоз от брат си. Освен психическо, имало и случаи на физическо насилие от негова страна. По агресивен начин И.К. настоявал сестрата да напусне къщата, обиждал я, заплашвал с убийство. През годините на влошените отношения между двамата пострадалата не подавала жалби срещу брат си. При посещения на полицаите във връзка с битови инциденти му били съставяни предупредителни протоколи.

На 09.12.2019 г., в двора на имот в с. Каменна Рикса, област Монтана, И.К. нанесъл побой над сестра си, удряйки я с юмруци в областта на главата и лицето. Пострадалата сигнализирала за случилото се органите на реда, след което била освидетелствана от лекар. Според заключението на изготвената в хода на разследването съдебномедицинска експертиза, В.Н. е получила отоци и кръвонасядания на лицето. Тези увреждания са й причинили болка и страдание.

Обвиняемият И.К. е извършил престъпното деяние в условията на домашно насилие. За него законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до една година или „пробация“.

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK