Зимна приказка в Конявската планина

Снимки: Личен архив

ТД „Осогово“ – Кюстендил, с поход до Полска Скакавица

„Да пътешестваш не значи винаги да отидеш далеч. Съкровищата са на едно сърце разстояние. Защото смисълът на всичко е вътре в самите нас“, казват туристите от ТД „Осогово“ – Кюстендил, след посещението си в Конявската планина.

Маршрутът, който избират не случайно е многообещаващ.

„Тръгнахме към гората, предвкусвайки пленяващите гледки скрити в нея. Започна да вали сняг. Заслепяваше ни белотата и чистотата наоколо. Снегът полепваше по ботите и правеше стъпките ни бавни и тежки.

Попивахме жадно кристално чистият въздух и мирисът на дървета, листа и растителност. Споменът за града - забързаните, намръщени хора, мръсотията и многото коли тук изглеждаше нереален и дори смешен.

Движехме се по горската пътечка сред тунел от дървета, следван единствено от планинския вятър. Наоколо всичко бе притихнало, отдавна бяхме забравили за зимния студ.

Бяхме изцяло в плен на съвършената природа и не усещахме нищо освен блаженство и хармония. Сред огромните участъци с камъни насреща – градът – бял, голям и плувнал в мъгла“, разказа секретарят на дружеството, Силвия Михова.

Тази неделя туристите ще се насочат към друг маршрут, като този път той ще бъде до водопада Полска Скакавица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK