Братът на уволнената директорка Фатме Уруч зад протеста в Брезница?

Ангел Живков, снимка: infomreja.bg, архив

Общинският съветник от ГЕРБ Салих Буковян, който е помощник-директор на училището в село Брезница и брат на уволнената директорка на школото Фатме Уруч, стои зад взривените от днес по модела на Рибново протести. Това прогнозира назначеният преди няколко дни директор Ангел Живков, срещу когото са насочени недоволствата в Брезница.

В понеделник, при встъпването ми в длъжност, Салих Буковян ме посрещна с петдневен болничен лист с диагноза дископатия, което предполага домашно лечение поради затруднено придвижване и силни болки. Не мога да си обясня как толкова болен и трудно подвижен човек обикаля къщите в селото, за да агитира родителите да спрат децата си от училище", коментира Живков.

Той заяви още, че ще отстоява докрай позицията си и ще бъде принуден, ако до пет дни учениците не се върнат в класните стаи, да оформи документ за неизвинени отсъствия, който според разпоредбите е задължен да предаде като справка в Регионалния инспекторат по образованието. 

"Това неминуемо ще доведе до лишаване на семействата на отсъстващите ученици от месечните добавки за деца", предупреди новият временно изпълняващ длъжността директор на СОУ "Св. Св. Кирил и Методий".

Предположенията на Живков са, че организаторите на протеста се страхуват от излизането наяве на извършени закононарушения, които той е констатирал само за два дни, откакто е поел ръководния пост. 

"За тези два дни свърших толкова работа, колкото моята предшественичка Фатме Уруч не е свършила за година и половина. В края на деня очаквам справките от учителите за броя на отсъстващите от учебни занятия, а дните, в които родителите не пуснаха децата си на училище, ще се отучват, за да не се пропуска учебния материал", предупреди Ангел Живков.

Както ИНФОМРЕЖА писа, снощи в читалищния салон в село Брезница след проведено събрание родители и жители на селото взеха решение да не пуснат децата си на училище от днес в знак на протест срещу назначаването на новия директор Ангел Живков. Присъстващите в залата подкрепиха изпратената от целия колектив на школото протестна декларация до министъра на образованието Сергей Игнатов. В нея се настоява за незабавната отмяна на заповедта за назначението на новия директор Ангел Живков и за предоставяне на възможност колективът да предложи своя кандидатура за ръководния пост.

 

КОМЕНТАРИ

Шермин21:36 - 10.04.2012
Била е да му духа за да не изгони брат и от училище
до нин17:05 - 10.04.2012
а бе май си прав оня стария директор много я е работил тази Фатме Салих Уруч а сега за да спаси и брат си Салих Салих Буковян ДА НЕ ГО ИЗГОНЯТ ОТ УЧИЛИЩЕТО ходи и седи по цял ден в училището и при новия директор Ангел Живков. Вчера на 09.04.2012 г. пак е ходила в училището и не е излязла от дирекцията му цял ден , тръгнала си е към 15.00 часа
нин18:38 - 08.04.2012
салих салих буковян е психично болен като сестра му фатме салих уруч която много наши братя християни помпеха начело с Ангел Плевнелиев с който Сали беше личен приятел както и стария директор който помпеше и жена му и сестра му на Салих и бяха с него лични приятели :) :) :)
ASD23:05 - 28.03.2012
I NEKA NQKOI UMNICI ME KRITIKUVAT ZA PISANOTO

FACEBOOK