Братът на Бербатов остава в ареста

Разследването по случая продължава

Съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – Благоевград, за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Асен Бербатов, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 354а от НК. Обвиняемата по делото Анна Илкова Папучарова е без определена от съда мярка за неотклонение с мотив, че на този етап от разследването липсват доказателства за нейната съпричастност в извършването на престъплението.

Досъдебното производство по случая е започнало след проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на разпространението на наркотични вещества под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград.

На 06.03.2020 г. е била извършена проверка на 27-годишен мъж, при която в БМВ-то му е било открито и иззето около 1,70 грама бяло прахообразно вещество. При извършен тест то реагирало на кокаин.

След незабавно проведените оперативно-издирвателни мероприятия е било установено лицето, разпространило наркотика – Бербатов (на 37 години). Мъжът пътувал в ауди с Папучарова, на 28 години. В колата двамата държали 1,1 грама кокаин и 2,4 грама канабис. Освен това у тях е било намерено и кристално светлокафяво вещество (с тегло 0,7 грама), чието съдържание понастоящем се установява. В джоб на дамска дреха са били открити парични суми от около 6 700 лева, 75 евро и 10 паунда.

Двамата са били задържани и привлечени към наказателна отговорност за извършеното от тях престъпно деяние.

На следващия ден, 07.03.2020 г., е било извършено претърсване и изземване в квартира в гр. София, обитавана от двамата. В жилището разследващите открили около 5 грама канабис и електронна везна.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK