Братя Галеви влизат в затвора за 5 години

Фотограф: Асен Тонев, Дневник

Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви, влизат в затвора, реши окончателно Върховният касационен съд (ВКС). Съдът потвърди, че двамата са виновни за организиране на престъпна група, и им наложи по пет години затвор. 

Софийският апелативен съд ги призна за виновни през юли м.г., когато двамата получиха съответно 7 и 5 години затвор.

Братя Галеви заедно с Апостол Чакалов, Владимир Ангелов, Георги Градевски и Георги Блатски са подсъдими за организиране, ръководене и участие в престъпна група за принуда, изнудвания, извличане на облаги чрез внушаване на страх. През ноември 2010 г. Окръжният съд – Кюстендил, ги оправда изцяло.

Делото срещу братя Галеви започна през септември 2009 г. Галев беше обвинен и за изнудване, средна телесна повреда и принуда, а Христов - за извличане на облаги чрез внушаване на страх. Галеви са на свобода срещу парична гаранция от по 50 хил. лв., след като бяха пуснати от ареста заради кандидатирането им за депутати на парламентарните избори миналата година.

Пламен Галев беше задържан през декември 2008 г. заради заплахи към журналистката Лидия Павлова, а Ангел Христов беше арестуван през януари 2009 г. след разпит в Националната следствена служба.
Всичко това се случи, след като стана известно, че двамата са се срещнали с бившия вътрешен министър Румен Петков, а посредник е бил тогавашният съветник в ДАНС Алексей Петров. /Дневник/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK