Окръжен съд – Кюстендил, обяви за решаване делото срещу Братя Галеви и техните съпруги

Снимка: Infomreja.bg, архив

Съдия Татяна Костадинова определи в срок до 15.08.2020 година, писмените защити да бъдат представени в съда

Окръжен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Татяна Костадинова проведе последното открито заседание и обяви, като изяснено от фактическа и правна страна делото за отнемане на престъпно придобито имущество, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", и техните съпруги. Предстои съдът да се произнесе с решение.

По време на днешното заседание, съдът прие допълнителната – 2- ра Съдебно икономическа експертиза по делото, изготвена на вещите лица. Заключението й бе оспорено от особените представители на ответниците и от упълномощения представител на „Макса лимитед“. От Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, заявиха пред съда, че поставената задача е изпълнена коректно от вещите лица и се обявиха за приемане на експертизата.

Представителите на КПКОНПИ пледираха Окръжен съд – Кюстендил, да уважи изцяло искането им за отнемане в полза на държавата на незаконно придобитото от Пламен Галев, Ангел Христов и техните съпруги имущество. Окръжна прокуратура – Кюстендил, в лицето на прокурор Владимир Мицов пледира за уважаване на предявения иск от КПКОНПИ. Той е на обща стойност 4 250 189 лв.

Особените представители  и упълномощения представител, адвокат Капка Гергинова, поискаха от съда да отхвърли изцяло иска на Комисията, като недоказан и необоснован.

Всички страни по делото поискаха по – дълъг от 1 месец срок за представяне на своите писмени защити. Съдия Татяна Костадинова определи в срок до 15.08.2020 година, писмените защити да бъдат представени в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK