Братя Галеви не бяха открити, ще ги издирват в цялата страна

снимка: infomreja.bg, архив

Пламен Галев и Ангел Христов ще бъдат обявени за общодържавно издирване от МВР, след като служителите на "Съдебна охрана" не са успели да ги открият на адресите им в село Ресилово, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил Мариана Сиракова. Тя допълни, че преди минути преписката е изпратена в Областната дирекция на МВР в Кюстендил за обявяването на двамата за издирване, предаде БТА.

Кметицата на село Ресилово Силвия Градникова каза, че вчера служители на "Съдебна охрана" са търсили двамата бизнесмени в селото, но не са ги открили.

Внезапното изчезване на двамата е най-коментираната тема в Дупница. В южния град отдавна се носят слухове, че те ще избягат от страната и няма да влязат в затвора. Назоваваше се дори и конкретна дестинация за бягството им – Аржентина, тъй като оттам не можели да ги екстрадират.

На 3 май Върховният касационен съд (ВКС) потвърди окончателно ефективните им присъди за рекет и изнудване и те трябва да влязат зад решетките за 5 г. Наказанието на Галев беше намалено от 7 г. и така той ще може да го изтърпи в общежитие, иначе трябваше да отиде в затвора в Бобов дол. Както вече стана ясно, те трябва да лежат в затворническото общежитие от открит тип в дупнишкото село Самораново, което се намира само на 3 км от имението им в Ресилово.

Трима от осъдените по делото "Галеви" техни бодигардове за участие в престъпна група за рекет и изнудване вече са в затвора в Бобовдол. Това са Владимир Ангелов-Стъклето, който бе осъден на 4 г. затвор, Апостол Чакалов-Тоци, който също получи 4 г. затвор, и Георги Блатски, осъден на три години и шест месеца лишаване от свобода. /dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK