Национален протест в защита на Натура 2000 ще се проведе в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Очакват се и други градове да се присъединят

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ обяви, че на 25 юни, четвъртък, в София, Благоевград, Ботевград, Бургас, Варна, Пазарджик, Пловдив, Русе ще се проведат протести срещу продължаващото застрояване на Българското Черноморие и промените в Закона за биоразнообразието, приети на първо четене преди дни от Народното събрание. Очакват се и други градове да се присъединят. Организаторите призовават за спазване на строги противоепидемиологични мерки по време на събитията като: носене на маска, спазване на дистанция от метър и половина и др. 

Искането на протеста е народните представители да приемат единствено тези предложения в законопроекта, които не засягат Натура 2000 мрежата или изобщо да не променят закона.

“Леенето на бетон по морето, сечите на вековни гори, съсипването на реките и унищожаването на биологичното земеделие ще станат ежедневна практика, ако не излезем сега срещу ВСИЧКИ промени в закона, касаещи екологичната мрежа Натура 2000” - се казва в призива на организаторите.

Коалицията призовава гражданите да проявят гражданска активност в защита на мрежата. Който желае може да подготви свое становище или да използва готово тук.

Благоевград - 18:30 - сборен пункт: площад България пред Ларго Мол -  https://www.facebook.com/events/1619228464891501/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK