"Долу ръцете от нашите деца", скандират граждани пред консулството на Норвегия

Снимка: БГНЕС

"Копирането на чужди модели като "Барневернет" не бива да бъде допускано, това е предателство"

Граждани се събраха на шумен протест пред Почетното консулство на Кралство Норвегия против идеологията на норвежката служба за закрила на детето "Барневернет".

"Спрете идеологията "Барневернет", гласят транспарантите. Протестът започна със скандирания "Долу ръцете от нашите деца".

"Да обясним на Замръзналото кралство как не могат да провеждат идеологиите си". Това каза по време на протеста в София Милко Божанков. Децата са деца и не са подчинени на платформи и сделки, какъвто е Трети факултативен протокол, с които се овластяват частни, а не правителствени организации. Това е машина за страх, насаждат разделение на обществото и разбиват цялата нация, сподели пред журналисти Божанков.

Копирането на чужди модели като "Барневернет" не бива да бъде допускано, това е предателство, каза още той. През задната врата беше вкарана цялата им стратегия, по думите му, посочвайки промените в Закона за социалните услуги и Закона за закрила на детето. В същото време от Агенцията за закрила на детето твърдят, че някои от текстовете съществуват от 2006 година.

Продължаваме с мирните протести, защото ние сме разтревожени родители, но настроението на протестите ще зависи от действията на парламента. Промените в Закона според него трябва да бъдат премахнати, а не преработени. "Надявам се българите да се опомнят и да изметат тези закони", акцентира той.

Едновременно с този протест гражданско недоволство изразиха и в още няколко български града.

News.bg очаква отговор от ДАЗД за броя на изведените от семейството деца в България, а също така и за броя на изоставените деца в страната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK