Борисов за снимките: Целта е да ни смачкат психически, а след това ще ни смачкат физически

Снимка: МС, архив

"Свързвам заплахите, които идват, с държавния глава"

"Нашите политически противници днес удариха дъното. Големият въпрос е защо сега се правят тези манипулации, а не преди изборите. Защото юли е важен месец – очакваме да отпадне механизмът и България върви уверено към влизане в Еврозоната, което значи парична независимост. Станахме неугодни, когато извадихме България от една орбита и я пратихме с придобиването на Ф-16 в евроатнталнтическата общност. Тогава се роди омразата. Ние запазихме българите и България от това, което се случи в ЕС".

Така започна извънредната си пресконференция премиерът Бойко Борисов, свикана по повод серията от снимки, публикувана първо от сайта "Афера". Според анонимния автор, кадрите са от спалнята в резиденцията на министър-председателя „Секвоя“. Към момента няма никакво потвърждение за истинността на снимките, на които се виждат спящ човек, пари в чекмедже, запалки за пури и пистолет.

"България е давана за пример как се справихме с коронавируса благодарение на Щаба и Експертния съвет. Днес говорих с Шарл Мишел за петъчния съвет България да получи най-много пари следващите месеци. Не е сигурно, но днес заявихме, че като най-бедни ни трябват парите за зелената сделка и др. Очаквам сделката за Летище София да подпишем с премиера на Германия.

България строи два абсолютно невъзможни геостратегически обекта. Благодаря на Руската страна, че разреши да се проучат горивата им, за да получим диверсификация. Плюс всички инфраструктурни проекти, които никога нямаше да се построят, както и пречиствателната станция на Рилския манастир...

И какво получавам? Компромати, манипулации, всеки ден ги предупрежвах за това. В учебниците на КГБ пише, че трябва да създадеш такъв компромат, с който да отвратиш този, който го гледа. С тази снимка в спалнята ми показват, че всичко това е нагласено - и то преди една година, преди евроизборите, дали от мои съпартиици, или не, прокуратурата ще разследва", коментира премиерът. Ето и цялото му изявление:

Сто пъти съм казал: От Васил Божков една стотинка не съм взел. Нали сме демокрация, има избори. Колко избори спечели нашата партия? Всички. Видяха, че с избори не могат да ни бият, защото сме постигнали за 100 г. напред. Монтират, правят, струват. Има цели звукозаписни студия направени. Всеки мой приятел, ето ги тук са вече 20 години с мен, да каже дали ме е видял да пия. Негодници такива!

Свързвам заплахите, които идват, не от кого да е, а от държавния глава, който трябва да е обединител на нацията! Този, който беше уличен, за да не е той само в калта, нека и аз.

Юли е много важен, нито ще ме откажат, нито ще се спра. След юли да правят каквото искат. Вече не могат да фалират банките! Не могат да се изнасят милиони навън, това страшно ги притеснява и трябва да се предотврати – с компромати - гол премиер спи.

Оставаше само да има едно малко момче до мен и оттук да се хвърля направо...Това ли демокрацията! Наричат ни хунта и диктатори. Ние сме жертва, не сме инициаторите.

За кой друг излезе? Пускайте повече, по-добре да ме снимат гол. В Банкя в тоалетната ме записаха. Спалнята преди време Бенатова я снима. Всички знаят какво има в нея. Аз, че спя ли, ами да, по 4-5 часа ми се случва да спя.

Цвета прекрасно знае колко я уважвам – и нея, и мъжа ѝ. Всичко това е факт!

Тия мустаклийските проекти! Едно време един от ЦРУ ми каза: Бойко, когато Икеа дойде, тогава вече демокрацията е дошла. Как постиганхме всичко – не с тайни договори, а с разговори с Тръмп и Помпео.

Кое наложи тази ярост? Някой иска служебно правителство? Защото така милиард евро ще се насочат в друга посока.

Днес моят заместник е напуснал, пожелавам му успех. А довчера викаше зад гърба ми "Победа" и че ГЕРБ е най-силната партия. А сега всички тези, които виждате тук, били боклуци. Неговите са тези, от които ние свалихме доверието си. Тези компромати са правени преди евроизорите, по мокета го улавям, защото тогава изпълнителната комисия се събирахме в Бояна.

Всички си ходеха нагоре-надолу. Може да е влизал, слагал и снимал. Там, където си спинкам сладичко, всичко си е същото, интериорът не е променян от  20 г. Бенатова прави филм, ако има нещо, то ще е в каса, а не да си гушкаш нощното шкафче.

Това ли е спаляната – да, тя е била и при Станишев и Орешарски, същата. Ако имам пистолет до главата, то имам наум, че някоя служба ми мисли "доброто".

Децата ми се притесняват, внуците, сестра ми пише съобщения дали съм жив. Аз съм свободен човек, аз като всеки нормален човек имам живот. Аз не съм стерилен, само пред камера да стоя. Като се ядосам, са чували много неща от мен, после я прегърна, цуна я и ми прощава, защото знае, че го правя с душа.

Години наред МВР казвахте, че се занимава с цаца, само с дребни риби. Сега изловиха най-големите. Виждате какъв ресурс се изсипва срещу нас. Целта е да ни смачкат психически, а след това ще ни смачакт физически.

Притеснен съм, защото когато спя съм беззащитен. Ще си направя много изводи сега, включително и как да спя. Ще се замисля дали изобщо да остана там, да ползвам тези услуги. Човек има лично пространсто. Как ще ме снимат как спя? Ако се бях развил? Това за някой може да е реклама. Това ли е свободата, това ли е демокрацията, за това ли се борихме.

А и сладко си спинкам, виждам.

Не знам кое е монтирано от записа и снимките, чакам да се направи проверка.

Знаех, че Манолев ще бъде обвинен не от прокуратурата, а от вашите разследвания. На мен ще ми бъде образувана проверка, знам го със сигурност – ще видите, че това, което говоря, трябва да се провери".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK