Борисов поздрави Ана Бърнабич за преизбирането ѝ за министър-председател на Република Сърбия

Снимка: МС, архив

"Приветствам Ви за Вашето изявление, че новото сръбско правителство ще бъде проевропейско"

Премиерът Бойко Борисов поздрави Ана Бърнабич за преизбирането й на поста министър-председател на Република Сърбия.

„Напълно Ви подкрепям и приветствам за Вашето изявление, че новото сръбско правителство ще бъде проевропейско“, отбелязва министър-председателят Бойко Борисов в поздравителния адрес до Ана Бърнабич.

Борисов акцентира, че България вече продължителен период от време активно подкрепя и защитава правото на държавите от Западните Балкани, включително Сърбия, която е сред водещите страни-кандидати за членство в ЕС, да бъдат част от европейското семейство.

„Искам да Ви уверя, че в лицето на България и в бъдеще ще имате силен поддръжник на европейската интеграция на страната Ви“, пише министър-председателят Бойко Борисов на сръбския премиер.

В писмото си Борисов поздрави Ана Бърнабич и за създаването на нов ресор в сръбското правителство, посветен на правата на човека, правата на националните малцинства и обществения диалог в Сърбия.

„За България реализацията на правата на представителите на българското национално малцинство в Сърбия е много важен въпрос, разчитаме на сръбската страна за тяхната защита и осигуряване на условия за осъществяване на всички техни права в съответствие със сръбското законодателство“, изтъква министър-председателят Бойко Борисов.

В поздравителния адрес той изрази убеденост, че близките отношения на сътрудничество между България и Сърбия ще продължат да се развиват и занапред в посока по-нататъшното активизиране и задълбочаване на двустранното сътрудничество в сфери от взаимен интерес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK