Борисов взе и върна мандата за една минута

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прие и върна мандата за съставяне на правителство в рамките на 43-то Народно събрание, пише News.bg

Официалната процедура на "Дондуков" 2 продължи не повече от 3-4 минути, като пред медиите Росен Плевнелиев връчи указа си, издаден вчера, 1 декември, на излъчения представител на ГЕРБ - Бойко Борисов.

След което Бойко Борисов прие указа и веднага върна предварително подготвения от ГЕРБ отказ за съставяне на правителство в това Народно събрание.

След размяната на официалните документи президентът Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов останаха на кратък разговор в президентството. Това стана по покана на президента, който заяви и че по този начин конституционната процедура ясно се придвижва напред.

"Искам да ви помоля да останете тук, за да поговорим за следващите стъпки, които предстоят пред Народното събрание и политическите партии", обърна се Плевнелиев към Борисов.

На влизане в президентството премиерът в оставка не коментира пред медиите нищо. 

Очаква се това да стане на излизане от президентството.

 

КОМЕНТАРИ

boiko12:49 - 02.12.2016
боикооо ако искаш да спе4елиш о4исти редиците от крадците 4е са много ал4ни башев краде 14 години а твоите хора искат да го стигнат за 2 години
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK