Борисов: Това, което сме направили, тези след нас не могат да го боядисат даже

Снимки: МС

Премиерът откри четирилентовото трасе до Слънчев бряг

„Ченгеджийските му номера няма да коментирам. В неговата игра няма да влизам. Неговата роля е да се разходи някъде, да каже нещо и после да ме питате. Да се опита малко да обединява нацията, ние показваме направеното“.

Това коментира министър-председателят Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос относно вчерашното изказване на президента Румен Радев. 

„Българският бизнес и инвеститори не заслужават репликите „бизнесмените ми са по-добри от бизнесмените ти”, коментира премиерът Борисов.

„Единственото, за което му завиждам е, че успя да направи „реформа в съдебната система“ – това да ти пращат предварително съдиите актовете си, за това мечтае всеки управляващ, но на нас не ни се е случвало“, добави още Борисов.

Министър-председателят поздрави служителите на ДАНС, МВР и разследващите органи и посочи, че тези институции се занимават с „акули“, защото преди имало обвинения, че само с „малки риби“ се занимават.

„За разлика от други институции при нас като намерят виновни, седят в ареста, ние приемаме това, това е работата на независимата прокуратура и други институции“, заяви Бойко Борисов.

„Зад нас остава това, което правим всеки ден, някои не може да го боядисат даже“, подчерта министър-председателят.

Министър-председателят изтъкна, че работата на правителството е видна с изграждането на ключови инфраструктурни проекти в страната.

Премиерът обяви, че днес ще бъде пуснат обходния път на Поморие, а следващата седмица трябва да започне строежът на Северния обход на Бургас, което ще даде възможност от София до Слънчев бряг да се пътува без светофар. 

Участъкът, който ще бъде пуснат днес, е с дължина 5.8 км и е последния етап от модернизацията на пътя Бургас-Слънчев бряг. С построяването му транзитното движение ще бъде изнесено извън Поморие, с което ще се повиши безопасността на движението и ще се намали замърсяването на въздуха.

Премиерът Борисов съобщи, че е разпоредил след пускането на отсечката да има полицейски патрули, които да следят за безопасността на движението в района. Министър-председателят поздрави служителите на МВР с професионалния им празник. Бойко Борисов изрази благодарности и към еколозите за изграждането на пречиствателните станции по Черноморието.

„Водата ни е чиста. Това помага на туризма. Хубаво е, че плажовете са пълни, десетки чартъри вече кацат в Бургас. Трябва да свикнем с вируса и стопанският живот в държавата да продължи“, категоричен беше премиерът Борисов. 

Министър-председателят заяви, че ежедневно се информира от Националния оперативен щаб за актуалната ситуация с разпространението на коронавируса. Борисов посочи, че е необходимо икономическият живот да продължи в страната при спазването на всички противоепидемични мерки. „Усилваме болниците, даваме повече пари за клинични пътеки. Всеки ден събирам щаба, гледаме оздравелите и гледаме напред“, допълни премиерът Борисов.

Обходът на Поморие се изпълнява със средства от републиканския бюджет. Инвестицията за строителството на участъка е за около 20,6 млн. лв. Преминава се по изцяло по ново трасе, западно от града в периферната му част. През юни 2018 г. беше пуснато движението по обхода на Ахелой и по четирилентовия път в участъка между Поморие и Ахелой, с обща дължина над 9 км. Те също бяха финансирани от бюджета с близо 45 млн. лв.

В момента АПИ провежда обществена поръчка за избор на строител и надзор на Северния обход на Бургас с дължина 4,7 км. Индикативната стойност на проекта е 52 910 000 лв., средствата са отново от републиканския бюджет.

С изграждането му транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас, ще се изнесе извън центъра на града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в населеното място.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK