Борисов прие оставката на Цачева, последваха политически коментари

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева.

Двамата разговаряха и обсъдиха свързаната с името й имотна сделка.

Пред премиера министър Цачева заяви решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.

"Съвестта ми е чиста, аз поисках проверка около обстоятелствата за придобиване на недвижимото ми имущество от Антиккорупционната комисия и Върховна касационна Прокуратура. Но докато тя трае, не желая забъркването на името ми в този случай да тежи на партия ГЕРБ и на премиера Борисов в предизборната обстановка, каквато считам, че е налице", отбеляза Цачева, пише бТВ.

„Оставката на правосъдния министър Цецка Цачева е добър повод за премиера Борисов да направи по-голям ремонт на кабинета. И то в посока правителството да заработи много по-ефективно по дневния ред на хората- доходи, здравеопазване, образование, демографска криза, справяне с битовата престъпност – проблеми, които вълнуват българите ежедневно”.

Така зам.-председателят на НС и лидер на партия ВОЛЯ Веселин Марешки коментира новината от тази сутрин.

„Борисов да обясни откъде е тази корупция, защото той е главата и е на върха на тази пирамида. Не само Цецка Цачева трябва да си подаде оставката. Оставка трябва да подадат и г-н Цветанов, г-н Рашидов и г-жа Колева“.

Това заяви водачът на листата на БСП за европейските избори и говорител на ПГ на "БСП за България"  Елена Йончева пред „Дарик радио“. Според нея не става въпрос само за оставки, а те трябва да напуснат политиката. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK