Премиерът Борисов в Мюнхен: Светът е страшно несигурен

Снимка: Ройтерс

„Светът е страшно несигурен. Виждате надпревара в ядреното оръжие, надпревара в ракетните системи, надпревара във въоръжението, счупени дипломатически отношения“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен. Българският премиер участва в Мюнхенската конференция по сигурността с близо 600 политици, представители на бизнеса и академичната общност.

Премиерът Борисов посочи, че е разтревожен от това, което слуша за Черно море. „Усещам, че регионът ни в следствие на конфликтите Русия-Украйна, никак няма да бъде спокоен“, добави премиерът Борисов. Той апелира всички български политици по всички линии да се мобилизират и да се брани мирът.

В отговор на журналистически въпроси за купуването на изтребители F-16, премиерът Борисов посочи, че по отношение на допълнителната помощ, когато започнат преговорите българската държава ще настоява за завод за ремонт на самолетите. Така страната ни ще се развива, колкото може повече в тази промишленост.

„България стои много добре и виждате, че всички ни хвалят. Ако се стегнем и във вътрешен план – малко по-скромно, защото никой не е забравил само преди колко години беше кабинетът на БСП с премиера Орешарски и какво се случи с банкова система и всичко“, коментира още премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен.

Министър-председателят припомни, че президентът Румен Радев е спечелил избори при същия Избирателен кодекс и то при управлението на ГЕРБ. „Значи – ако можеш да печелиш, си спечелваш. Както и аз при тяхното управление“, подчерта премиерът Борисов.

За разследванията по случая Скрипал министър-председателят заяви, че той е поканил и информирал посланиците за работата и резултатите на българските служби, а не обратното. „Българските служби, българският главен прокурор, в същия ден, когато получих аз сигналите, отидоха и в британско посолство, информираха по надлежния начин всички партньорски служби“, каза още премиерът Борисов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK