Борисов: Срещата ЕС-Турция дава възможност за възобновяване на диалога

Снимка: бТВ

Подготовката за срещата между ЕС и Турция във Варна върви с пълна сила, всички очакват много от нас, каза премиерът Бойко Борисов преди началото на заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

Той подчерта, че това е една от последните възможности Съюзът и Турция да останат в диалог. „Всички имат надежди, че с диалог можем да постигнем съгласие. Аз съм си поставил една единствена цел - продължаването на споразумението за мигрантите“, посочи Борисов и подчерта, че разплащанията между ЕС и Турция по споразумението трябва да бъдат извършени.

В контекста на необходимостта от продължаване на споразумението, премиерът припомни случаите в Харманли и столичния квартал „Овча купел“ като каза, че това може да се възобнови и не приема такава алтернатива.

Борисов коментира и изострените отношения между Лондон и Москва.

„Доста години съм се занимавал с криминални престъпления и обикновено тези случаи не са това, което изглежда“, заяви премиерът. Той подчерта, че извършителите и поръчителите трябва да бъдат заловени, защото иначе опасността е за всички.

„Това вещество може да бъде пуснато в метро, във вентилационни инсталации, спортни зали - могат да загинат хиляди. Ще апелирам към колегите да вложим всичко, което имаме, за разкриването на това престъпление и виновните да понеса цялата строгост на международните закони“, каза премиерът.

Той изрази очакване за положително развитие на отношенията между САЩ и ЕС по търговските въпроси.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK