Здравният министър подаде оставка, премиерът я прие

Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров подаде оставка. Оставката беше приета от министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от правителствената пресслужба. Това е първият министър в третото правителство на премиера Борисов, който се оттегля от поста си, припомня БГНЕС.

Най-вероятната причина за оставката на проф. Николай Петров е разследване на бТВ. Според него проф. Петров в качеството си на директор на ВМА е сключил договори за близо 1,2 млн. лв с фирмата на мъжа, от когото дъщеря му има дете.

Това са и двете единствени обществени поръчки, спечелени от компанията, която даже не е била регистрирана по БУЛСТАТ. Генерал-майор член-кор. проф. Николай Петров е специалист по анестезиология. Политическата му кариера започва като служебен министър на здравеопазването в правителството на Марин Райков през пролетта на 2013 г. След това е назначен за директор на ВМА-София.

От 4 май 2017 г. проф. Петров отново е министър на здравеопазването в правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти. Той е автор на 4 и съавтор на 10 книги и 170 публикации в сферата на научната и медицинска литература. Проф. Петров е главен редактор на списание „Анестезиология и интензивно лечение“ и от 2004 г. е републикански консултант по анестезиология, реанимация и интензивно лечение. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

RD11:42 - 31.10.2017
Учудва ме реакцията на обикновените гербери, която е все от типа "щом е наш крадец, значи не е крадец, а на всичкото отгоре е и добър лекар" А бе хора събудете се! Стига с това политизиране на всичко! Генерала може да е много добър специалист, може да е спасил хиляди хора, но в случая е откраднал по най-нагъл начин народни пари! Защо трябва на черното бяло да казвате? Че на всичкото отгоре го изкарват и човек с чест! Това е върха на идиотизма! До там ли я докарахме българите, та политическите ни възгледи да ни пречат да виждаме истината! Какво значение има дали крадецът е от ГЕРБ, БСП, ДПС или ПФ? Крадецът си е крадец и той краде от всички нас без значение на политически цвят-толкова ли трудно е това да се разбере! Наистина тези 27 години промениха "чипа" на голяма част от българите-те вече не различават добро от лошо! Само, че природните закони са неумолими. Организмите и съществата, които загубят сетивата си в природата загиват! Така и нашия народ, като загуби сетивата си ще загине!
SS11:53 - 30.10.2017
Нищо ново под слънцето, боклуци, мутри и тарикати, а от дугата страна прости , тъпи и елемнтарни хорица(електорат).Язък за хубавото място на което се намираше България някога.Сега е просто една помийна яма.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK