Започват състезанията от Световното младежко първенство по алпийски ски

Снимка: Infomreja.bg

Общо заявени за участие са 179 алпийци от 44 нации

В деня на Националния празник на България 3-ти Март, в Банско започват състезанията от Световното младежко първенство по алпийски ски. България за първи път е домакин на състезание в алпийските ски от такъв ранг.

Общо заявени за участие са 179 алпийци от 44 нации - 103 мъже и 76 жени.

Първенството на Бъндеришка поляна започва с дисциплината супергигантски слалом.

За да се ограничи до минимум риска от Covid-19, първо ще участват младежите, а девойките ще се състезават от 8 до 10 март.

Балонната система на ФИС, както на стартовете за Световната купа, ще бъде приложена и по време на младежкото световно, като целта е отделните звена на нямат достъп едно до друго по време на целия шампионат.

България ще бъде представена от двама алпийци в първия ден от програмата на световното първенство за младежи. В супергигантския слалом ще участват Константин Стоилов и Никола Семерджиев. Общо са заявени за първия ден са 71 скиори от 28 държави.

Всички състезатели направиха във вторник свободна тренировка по писта „Бъндерица“. Трасето, подготвено от Виктор Гичев, е в отлично състояние и заслужи суперлативи, както на състезателите, така и на екипа от ФИС. Стартът на супергигантския слалом на 3 март е от 11,00 ч.

Всички състезания от световното ще бъдат предавани пряко на сайта Bansko2021.ski.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK