Над 2,1 милиона пенсионери ще получат по 50 лв. и през ноември

Снимка: Infomreja.bg

Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите

2 118 500 пенсионери ще получат добавка от 50 лв. към пенсиите си за месец ноември. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии.

Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв. към пенсиите си и за месец ноември. За целта отпускаме близо 106 млн. лв. по бюджета на ДОО. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните месечни възнаграждения. Вече поехме ангажимент месечната добавка към пенсиите да остане до месец март 2021 г. и го изпълняваме. В същото време предлагаме от догодина минималната пенсия да стане 300 лв, а от юли вдигаме всички пенсии с 5%. Грижата за възрастните хора е наш дълг и неотменен ангажимент. Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа!

Това обяви в по време на заседанието на Министерски съвет премиерът Борисов.

За изплащането на добавките за месец ноември правителството ще отпусне допълнителни 105 925 000 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK