Борисов подкара катер, а Нинова го кани в парламента

Снимки: МС

Добре е, че икономиката тегли напред, има приходи в бюджета и можем да отделяме повече средства за доходи, за модерна техника, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов във Варна, където присъства на националното военноморско учение „Бриз 2019“. До фрегатата „Верни”, откъдето проследи различни епизоди от учението, премиерът стигна с бързоходен моторен катер 213. Катерът е дарен през 2018 г. от САЩ и разполага с най-модерната навигационна апаратура.

Националното военноморско учение „Бриз 2019“ се провежда от 12 до 21 юли в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в райони, които са обявени своевременно.

В учението участват 11 държави с 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 5 вертолета и 2018 военнослужещи от военноморските сили на България, Албания, Белгия, Гърция, Италия, Канада, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Втората постоянна група кораби на НАТО и Втората постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации.

Основната идея на учението е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите в учението страни.

Междувременно лидерът на червените Корнелия Нинова напарви изявление от трибуната, с което "покани" Борисов в парламента:

От „БСП за България“ настояваме да поканим в парламента  министър-председателя Бойко Борисов. Днес ще ратифицирате един ключов договор за България, който е сложен от военно-техническа и финансово-икономическа гледна точка.

За военно-техническата експертиза ще говорят експертите, но вчера министър председателят направи едно скандално изказване-признание. Той каза: „Аз лично настоях да си платим веднага“. Искаме той да дойде в парламента и да заяви това тук, пред нас, както и да отговаря на въпроси- кой го е упълномощил да поема такива ангажименти. Това може би означава, че американската страна не е искала плащане веднага.

 

 

Снимка: БСП

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK