ГЕРБ обсъжда изборните резултати на национална среща

Снимка: Infomreja.bg, архив

Очаква се да стане ясно дали промените в местните структури ще продължат

Отчет на резултатите от местните избори ще направи ГЕРБ. В националната работна среща, която започна преди обяд в НДК, участват председателят на партията Бойко Борисов, членовете на изпълнителната комисия, новоизбраните общински и районни кметове, областни координатори на ГЕРБ в страната.

"ГЕРБ отново е първа политическа сила и фигура в България. Тя получи най-много гласове на изминалите избори - 803 899 гласа. ГЕРБ печели в 163 общини и има най-много общински съветници - 1807 за цялата страна. БСП са трети", каза председателят на националния предизборен щаб Цветомир Паунов при откриването на форума. 

"Днес разбрах, че Корнелия  Нинова е казала, че има репресирани след изборите в Благоевград и в Пазарджик. Искам и я моля да ми ги прати тези хора. Ако се окаже, че е вярно. Във вторник аз лично ще им се извиня и този, който си го е позволи, ще види реакцията", заяви от трибуната Борисов.

„Много съм огорчен от нашите приятели, но ние трябва да спрем да ги наричаме десница от ДБ, това са бившите деца, внуци на червената номенклатура. В някои градове с колегите от СДС бяхме противници, където коалицията не можа да излъчи единна кандидатура.

После борихме с политически мотиви – някъде победиха те, някъде ние. Но когато става въпрос за антикомунизма, демокрацията, няма какво въобще да се замисляме. Някак си услужливо една седмица слушах само за Благоевград и Русе”, каза още премиерът и лидер на ГЕРБ.

Очаква се след срещата да стане ясно дали промените в местните структури на партията ще продължат, за което Борисов намекна в дните преди изборите. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK