Борисов предложи Бъчварова за вътрешен министър

Източник: Любомир Спиров/БГНЕС

Ще предложа вицепремиера Румяна Бъчварова за вътрешен министър, заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Днес Борисов се появи изненадващо в Народното събрание. Той обяви, че ще предложи Бъчварова за мястото на подалия оставка Веселин Вучков, за да няма спекулации с имена.

Премиерът каза още, че оставките на Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев ще бъдат поискани, ще го предложи и на следващото заседание на Министерски съвет.

Знам, че нямам абсолютно никаква зависимост. Единствената ми цел е било тази част от НС да бъде спокойна, че няма пак да има ченгеджийски номера – лиани, червеи, маймуни и всичко останало, каза ядосано Борисов.

Излиза, че Писанчев, за когото директорът на ФБР даде отлична оценка, английските служби също, но излиза, че опитвайки се да правят това нещо за спокойствие в службите, аз съм зависимият човек в държавата, въпросът е кой управлява държавата, кой управлява Борисов, всеки, който ме знае, знае, че съм неуправляем, заяви Борисов.

Казах колеги, утре ще дойда в НС, ще искам оставките на Писанчев и Лазаров, ще им благодаря, че работиха почтено, за да няма никакво съмнение по тази тема, моля, тези, които са се подписали под споразумението да бъдат в зала, за да не се налага колегите да проявяват държавна отговорност да ни подкрепят, както вчера е станало (бел. ред. Борисов има предвид това, че колегите му от РБ не са били в пленарната зала). Това е нестабилността на правителството, не Писанчев и Лазаров, те ако искат ще си дадат оставката, да ни съдят ако искат, каквото искат да правят, заяви разпалено Борисов.

На следващия МС аз ще ги предложа, защото ситуацията, която в момента тече извън тази зала, е че има задкулисие, това ме извади от равновесие, може би целта вчера беше да ме извадят от равновесие, ако това са пресметнали, правилно са го пресметнали, това не мога да го понеса.

От тази трибуна ще им поискам оставката, добави Борисов. Ще предложа за министър човек, който ще гарантира спокойствието и гражданската квота. По никакъв начин милиционерски номера да не минават повече, дано от БСП, ДПС и Атака ме разберат правилно, ще положа огромни усилия виновните да бъдат разследвани. Щеше да бъде прекрасно, ако имахме политическа култура, сега да седнем заедно с опозицията на тези важни места да се поставят професионалисти.

Следват тежки месеци и тежки времена. За тези години така са разграждани и ние си имаме своите вини, но безспорно това е факт. Ще предложа Румяна Бъчварова за вътрешен министър. Надявам се и ГЕРБ, и РБ да оценят жеста, че искам гражданското начало. Надявам се с това да спрат манипулациите, на които много хора се поддават. Да се надяваме, че ДПС и БСП във важни моменти няма да се съобразяват с това кой с какво ще ни закичи като коментар, уточни още Борисов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK