Борисов седна до Цветанов, гласувана бе оставката на бившата дясна ръка

Снимка: БГНЕС

За изненада на всички Бойко Борисов и Цветан Цветанов седнаха един до друг. Започна Национално събрание на ГЕРБ. 25 минути след началото на форума оставката на бившия втори в ГЕРБ бе гласувана с 10 против и 11 въздържали се.

Досега Цветанов заемаше позицията на заместник-председател на партията, заместник-председател на Изпълнителната комисия и председател на предизборния щаб.

До неговото освобождаване се стигна, след като името му беше замесено в имотния скандал „Апартаментгейт“. В скандала бяха замесени и други лица от кабинета „Борисов 3“ - бившият министър на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов и заместник-министъра на спорта Валя Николова.

В рамките на форума ще бъдат предложени и гласувани промени в Устава на ГЕРБ и в състава на Изпълнителната комисия на партията.

Заместник областният управител на София Томи Николов също подаде оставка заради „медийни публикации“. На форума ще бъде гласувано и освобождаването на Румяна Бъчварова като член на Изпълнителната комисия, която беше назначена за посланик на България в Израел.

На предстоящото заседание се очаква броят на заместник-председателите на партията да бъде редуциран от трима на двама.

Предвижда се и създаването на нова Комисия по етика, която ще следи както за вътрешнопартийната дисциплина, така и за действията на членовете и ръководните лица на партията. Тя ще бъде помощен орган към Изпълнителната комисия, който при нужда ще извършва проверки и ще предлага наказания.

По време на събранието се очакват и предложения за промяна размера на членския внос за ГЕРБ, който към този момент е 2 лева годишно. /frognews.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK