Борисов: Посещението на папата е признание за външната ни политика

Снимки: МС

Харесвам папата - от разговорите си с него научавам много неща. Така премиерът Борисов, видимо развълнуван, коментира пред журналисти срещата си с папа Франциск минути след официалното посрещане на летище "София", цитиран от News.bg.

Неговите молитви са всеизвестни и изключително важни, според Борисов, който постави акцент върху посланията на папата за мир, в частност мир на Балканите и региона.

По думите на Борисов значещо и значимо е посещението на папа Франциск и в Северна Македония след България, като с това се отдава и дължимото на България и това, което тя е направила по време на председателството на ЕС за интеграцията на съседката ни и Западните Балкани като цяло към Европа.

На въпрос дали възприема визитата на папата като оценка на водената от България външна политика, премиерът Борисов заяви, че България стои добре по принцип на международната сцена, но действително посещението на ръководителя на Римокатолическата църква е един вид признание.

По думите на Бойко Борисов в разговора папа Франциск го е поощрил и за това, което правителството прави с магистралите и мостовете, тъй като те свързват хората.

Като коментар за времетраенето на срещата, Борисов се позова на реплика на папата за разликата между терористите и протокола - с терористи може да се преговаря, с протокола не може.

Борисов отново изказа удовлетворението си, че папа Франциск е приел поканата и е удържал на думата си да посети България. Премиерът обърна внимание, че Франциск е дошъл у нас с цялото си правителство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK