74-годишен мъж е пострадал при пожар в Пернишко

Снимка: Infomreja.bg

МВР информира за множество инциденти и криминални прояви през почивните дни

 Двама мъже и една жена са задържани за кражба.

Посегателството е извършено на 10 април, около 21, 40 ч. Служители от Първо РУ установили лек автомобил „Фолксваген голф“, в който били двама мъже на 39 и 70 години и 37-годишна жена. Тримата опитали да откраднат плочки от изграждащата се инфраструктура на ул. „Софийско шосе“ в областния град. В автомобила били натоварени няколко от същия модел. Задържани са за до 24 ч. и по случая е започнато бързо производство. 

Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата. 

20-годишен е задържан за притежаване на наркотични вещества. 

На 10 април, около 01,50 ч., на ул. „Клемент Готвалд“, служители от Второ РУ проверили 20-годишен перничанин. При направения му личен обиск, у него е открит канабис. Младежът е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.

41-годишен се изправя пред правосъдието за нарушаване на задължителната карантина.

В периода 10-23 юни миналата година, 41-годишен перничанин бил поставен под задължителна карантина от РЗИ във връзка с пандемията от коронавирус. Няколко проверки установили, че мъжът не изпълнява разпоредбите на здравните власти. Привлечен е като обвиняем по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс.  Наказанието е лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева.

Столичанин на съд за управление на автомобил след употреба на алкохол.

На 24 февруари тази година, в с. Гигинци, община Брезник бил проверен лек автомобил „Мерцедес“ с водач 45-годишен от гр. София. Алкохолната му проба се оказала положителна - 2,14 промила в издишания въздух. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Пет пожара с материални загуби са гасени през почивните дни в региона. 

Къща е горяла в с. Ковачевци. Сигнал за пожара е подаден на 9 април, около обяд. Два екипа от РСПБЗН – Радомир и участъка в Земен локализирали пламъците. Унищожени са дървена дограма и опушени стени. Причината е в процес на установяване.

Отново на 9 април, около 15,25 ч. е пламнала къща в Брезник. Причината е запален и оставен без наблюдение открит огън. Изгорели са домашно имущество и техника. Сградата като цяло е спасена от един екип на РСПБЗН – Брезник. Няма пострадали хора.

74-годишен мъж е пострадал при пожар в с. Мърчаево. На 9 април, около 20,45 ч. е подаден сигнал на тел. 112 за горяща къща в с. Мърчаево. Три екипа огнеборци от РСПБЗН – Перник се отправили към местопроизшествието. Въпреки усилията им, сградата е изгоряла напълно. При опит за гасене леко е пострадал собственика, 74-годишен мъж, но не се е наложила лекарска намеса. Причината е неправилно ползване на отоплителен уред.

Лек автомобил е изгорял в резултат на самозапалване. Инцидентът е станал на 10 април, малко преди 05,00 ч. Колата марка „Дачия“ била на ул. „Палма“ в областния град. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

Мебели и техника са изгорели при пожар в къща. Огънят се разразил на 11 април през нощта, в радомирското с. Долни Раковец. Причината е строителна неизправност. Сградата е спасена и няма пострадали хора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK